Castelul Windsor unde s-a refugiat Regina Elizabeth în timpul carantinei își deschide grădinile pentru prima oară în 40 de ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

Castelul Windsor unde s-a refugiat Regina Elizabeth în timpul carantinei își deschide grădinile pentru prima oară în 40 de ani

de Redactia Joi, 6 august 2020, 13:45
- a A+
Imagine
Castelul Windsor, una dintre reședințele oficiale ale Reginei Marii Britanii Elizabeth, urmează să deschidă publicului grădina din aripa de est , pentru prima oară în aproape jumătate de secol.


Vizitatorii vor putea face un tur al grădinii castelului, unde regina și-a petrecut lunile de carantină impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus înainte de a se retrage în Scoția.

Accesul publicului va fi permis din august până în septembrie, la sfârșit de săptămână, potrivit Reuters.

Grădina a fost creată în anii 1820, numără 3.500 de arbuști de trandafiri plantați împrejurul fântânii centrale și este eclectică reflectând gusturile diferiților monarhi care s-au perindat la conducerea regatului.

Prima grădină a fost creată în 1824 în timpul domniei Regelui George al-IV-lea, însă anterior, în Evul Mediu locul era amenajat ca o fortăreață cu scopuri defensive, a spus curatorul castelului Richard Williams.

Pentru a proteja zidurile castelului, în secolul al 17-lea, Charles al- II-lea a dispus crearea unei terase, cu gazon special pentru bowling.

Mai târziu, grădinile au fost reamenajate de Regina Victoria și Prințul Albert, în secolul al-19-lea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial locul a fost transformat însă într-o grădină pentru cultivarea legumelor.

În 1971, Regina Elizabeth și soțul ei, Prințul Philip, au dispus și ei reamenjarea acestui spațiu.

Castelul Windsor a fost fondat în secolul al 11-lea de William Cuceritorul și este amplasat la vest de Londra.


2318 afisari...
tirolez [utilizator], Joi, 6 august 2020, 14:05
-1/7
au ramas fara bani? Imi place scuza monarhistilor britanici, ca familia regala aduce milioane din turism in conditiile in care nu poti vizita mai nimic, eventual cateva camere cand e regina la Sandrigham. Pe cand francezii/austriecii/italienii nici nu au costuri cu familii regale si fac si o gramada de bani din vizitarea castelelor.
Gradinile alea...
Cataleya [utilizator], Joi, 6 august 2020, 13:56
-2/6
...au farmec si arata splendid doar daca le vezi de undeva de sus, dintr-un turn al palatului.
Altfel, daca te plimbi pe acolo esti ca pe o tarla cu straturi de legume sau intr-o florarie supraincarcata (depinde de sezon)
comenteaza
Cookie Settings