Nelu Tătaru: Aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020

Nelu Tătaru: Aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic

de N.O. Marţi, 11 august 2020, 20:33
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt conectaţi la ventilatoare, relatează Agerpres.


"Orice caz nou la Terapie Intensivă înseamnă şi un pacient în stare gravă. (...) Din ce avem noi în acest moment, 480 de cazuri, să ne gândim că în jur de 150 sunt pe ventilatoare, ceilalţi sunt în stadii intermediare de insuficienţe respiratorii care nu necesită ventilaţie mecanică. (...) Noi avem spitale dedicate fază I, fază II şi de suport care în acest moment pot asigura până la 1.034 de paturi de terapie intensivă, în contextul în care săptămânile trecute vorbeam de 840 de paturi. Avem aceste paturi, dar nu trebuie să le forţăm", a spus Tătaru, la Digi 24.

Referindu-se la începerea anului şcolar, ministrul a afirmat că au fost stabilite reguli pentru toate cele trei scenarii.

"Noi vrem să se înceapă un an şcolar normal, faţă în faţă, cu un copil care să meargă la şcoală, dar dacă acum o săptămână specificam că, din cele 3.200 de localităţi, 2.826 erau într-o zonă verde şi atunci puteam merge la şcoală cu toţi copiii, trebuie să gestionăm mersul la şcoală şi cu capacitatea acestor şcoli de a asigura nişte norme de protecţie şi nişte reguli sanitare. În condiţiile în care vom păstra o evoluţie favorabilă sau rămânem pe un platou, putem să ne gândim să avem cele trei scenarii pe care să le putem aplica la dispoziţia DSP, inspectoratelor şcolare judeţene, comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă adaptată la fiecare unitate, să putem gestiona prezenţa cât mai multor copii la şcoală cu precauţiile pe care le menţionam. (...) În condiţiile în care fiecare gestionează atât circuite, desfăşurarea orelor, a pauzelor în condiţii normale şi respectând acele reguli, putem spera că vom avea cât mai mulţi copii la începutul anului şcolar. Am stabilit reguli pentru toate scenariile în vederea aplicării acestor proceduri de începere a anului şcolar", a spus Nelu Tătaru.3511 afisarideci pana la 485
Je__ [utilizator], Marţi, 11 august 2020, 20:54
+1/9
se face figuratie prin saloanele ATI?
nu le forțați, aveți grijă
di livio [utilizator], Marţi, 11 august 2020, 21:58
+1/3
„Avem aceste paturi, dar nu trebuie să le forţăm"...tri angajați Min Sănătății depistați ca sănătoși asimptomatici...umblau fără botniță, nu respectă coercițu,or fostără la priveghi?...fă anchetă, cu pîrghii și instrumente de coerciț
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings