Unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din istorie a împlinit 100 de ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021

Unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din istorie a împlinit 100 de ani

de S.J. Vineri, 15 ianuarie 2021, 14:52
- a A+
Imagine
A venit, a tăiat, a cucerit. În urmă cu exact o sută de ani iluzionistul P.T. Selbit a pus o femeie într-o cutie pe scena teatrului Finsbury Park Empire din Londra și a tăiat lemnul dintr-un capăt în celălalt, creând unul dintre cele mai cunoscute numere de magie din toate timpurile, relatează NBC News .


Acum, 100 de ani mai târziu, magicienii din întreaga lume se vor întâlni weekendul acesta pentru a celebra centenarul spectacolului de referință.

"Acest lucru a prins și a devenit, după opinia mea, cea mai influentă și cea mai faimoasă iluzie care a existat vreodată", spune magicianul și istoricul Mike Caveney care scrie o carte despre iluzia respectivă.

"Magicianul nu a făcut trucul asupra unui obiect inert. L-a făcut asupra unei ființe umane ceea ce l-a ridicat la un cu totul alt nivel", adaugă acesta.

În varianta originală magicianul a tăiat cutia dintr-un capăt în altul, cutia a fost deschisă și asistenta a ieșit din ea nevătămată.

De-a lungul anilor magicienii au dezvoltat trucul, acum fiind comun ca cele două părți ale cutiei să fie îndepărtate unele de altele.

Celebrul iluzionist David Copperfield a creat propria sa versiune a numărului, botezată "Fierăstrăul morții", în care el este cel legat cu lanțuri în timp ce un fierăstrău cu o lamă rotativă uriașă îl taie în două.

Acesta a relatat într-un interviu filmat pentru evenimentul din acest weekend că de câteva ori a fost rănit în timpul trucului.

"Am fost tăiat de lamă de câteva ori fiindcă aceasta era puțin deplasată, scenele fiind diferite în fiecare sală de spectacol", a povestit Copperfield.

Asociația de magicieni Magic Circle din Londra va găzdui festivitățile de celebrare și va difuza un livestream pe pagina sa de Facebook duminică la ora 20:00 (ora României).


2665 de afisariNiciun comentariu
comenteaza