Cazul profesorului care i-a cerut unei eleve poze nud: Directoarea adjunctă a liceului a fost demisă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021

Cazul profesorului care i-a cerut unei eleve poze nud: Directoarea adjunctă a liceului a fost demisă

de I.B. Marţi, 19 ianuarie 2021, 22:34
- a A+
Imagine
Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat, marți seară, la Digi 24, că profesorul din Piatra Neamț care i-a cerut unei eleve poze nud este cercetat discipinar, iar directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără.


"La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. (...) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unnuielev că s-a înscris la o anuită clasă", a spus ministrul.

"În același timp cercetarea disciplinară continuă și se vor lua măsuri pe care le vom urmări îndeaproape", a adăugat el la Digi24 .

Întrebat dacă profesorul mai face cursuri pe durata cercetării disciplinare, Cîmpeanu a spus: "Ced că va fi suspendat de la cursuri , este normal să fie suspendat pentru această perioadă.

Un profesor de matematică de la un liceu tehnologic din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve să-i trimită fotografii cu ea dezbrăcată , iar după ce aceasta a reclamat situația la conducerea unității școlare a insultat-o și a încercat să o intimideze, scrie Rise Project pe pagina de Facebook a site-ului de investigații.

Cazul a fost documentat de jurnalistul Matei M. Bărbulescu.

Postarea Rise Project:

"Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul", i-a scris domnul profesor într-o zi din ultimul octombrie.

Proful recidiva în abuz. De mult timp cerea o fotografie nud sau "incendiară" (cum zicea el). "I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani". Ba chiar îi flutura și recompensa: "la mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna."

Numele lui este Cristian Pipirigeanu și predă matematică la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Piatra Neamț.
Eleva și-a luat inima-n dinți: l-a reclamat la directoare și a cerut să se mute în alt liceu, fiindcă se simțea inconfortabil să mai meargă la orele de mate.

Profesorul Pirpigeanu a aflat repede de plângere și a bombardat fata cu insulte: "cățea în călduri", "handicapată curvă", "jigodie ordinară". Ar fi fost beat, s-a justificat el: "Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin [...] deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau."

Au urnat intimidările. "Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă", s-a umflat profesorul în alt mesaj. Cum ar veni, n-are ce să pățească.

Directoarea adjunctă, Mihaela Zachman, consideră că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, spune ea, iar eleva e majoră: "Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara."


8983 de afisariFoarte bine
mitg [utilizator], Marţi, 19 ianuarie 2021, 22:50
+8/12
In baza declaratiilor facute anterior de aceasta jupână, o declaram proasta totala. Sa nu mai aiba voie cu copii, ca e toxica femeia in mentalitate.
comenteaza