Cristian Diaconescu, ales preşedinte al PMP / Congresul partidului a votat pentru renunțarea la fuziunea cu UNPR - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0872vineri 23 apr 2021

Cristian Diaconescu, ales preşedinte al PMP / Congresul partidului a votat pentru renunțarea la fuziunea cu UNPR

de G.S. Duminică, 7 martie 2021, 15:32
- a A+
Imagine
Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), în cadrul congresului formaţiunii desfăşurat la Sinaia, el fiind desemnat totodată candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.


Diaconescu a fost singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă, moţiunea condusă de acesta intitulându-se "România respectată".

"Am văzut şi eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieşim la tarabă pentru un alt partid politic. E o discuţie separată, e o discuţie care nu poate lipsi atunci când se identifică valori comune ce pot fi împărtăşite la un moment dat, este o discuţie care este natural să se poarte pentru că solidaritatea şi coeziunea pe partea dreaptă susţinută şi de Eugen (n.r. - Tomac) şi de conducerea partidului a fost transmisă ca mesaj tuturor. Vă las pe dumneavoastră să decideţi ce fel de răspuns s-a primit. Dar în acest moment este vorba despre noi prin noi înşine, dacă cineva din partea dreaptă recunoaşte acest adaggio", a declarat Diaconescu.

Moţiunea "România respectată" a fost votată de 550 de delegaţi, alţi 11 votând "împotrivă".

În cadrul reuniunii, delegaţii au votat, în majoritate, pentru renunţarea la fuziunea cu UNPR, fiind înregistrate 557 de voturi "pentru" şi 8 voturi "împotrivă".

De asemenea, în urma votului dat în Comitetul Executiv Naţional, Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, după ce anterior, la alegerile europarlamentare şi locale, a obţinut rezultate considerate mulţumitoare. PMP deţine doi eurodeputaţi - Traian Băsescu şi Eugen Tomac, precum şi peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri judeţeni şi consilieri generali ai Capitalei şi 49 de primari.


27755 de afisariDiaconescu Cristian da. Este bun.
asavreau [utilizator], Luni, 8 martie 2021, 9:35
+8/10
Din păcate, Băsescu nu se poate abține și trage partidul în jos. Nu știe că justiția te poate și ajuta când ești pe nedrept acuzat și dacă justiția română nu face(încă) așa ceva, este pentru-că, nu sunt magistrați cinstiți. Câțiva care au fost cinstiți ,au fost ponegriți, alungați, trecuți pe linie moartă, sunt scoși în față magistrați cinici și care preferă dreptatea cu capul spart.
Doamne fereste,
Zache58 [utilizator], Duminică, 7 martie 2021, 15:51
+7/21
apara-ma si pazeste-ma!Ce enormitate.Cu cine sa fuzioneze?Indiferent cat de jos in sondaje este acum PMP-ul era o aberatie sa fuzioneze cu o multime identic nula!UNPR-ul exista doar prin cativa securisti batrani si cam atat.Unii dintre ei sunt deja in camera de reanimare a istoriei.Imi este imposibil sa cred ca cineva din partidul lui Basescu,sau chiar el,este atat de disperat sau nu mai are fonduri pentru viitoarele alegeri.Prin stirea asta se da semnalul de dezintegrare a PMP.
inca 6 comentarii comenteaza