OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante "îngrijorătoare" ale coronavirusului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646duminică 17 oct 2021

OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante "îngrijorătoare" ale coronavirusului

de V.M. Miercuri, 22 septembrie 2021, 0:44
- a A+
Imagine
Varianta "îngrijorătoare" Delta, prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante "îngrijorătoare", Alpha, Beta şi Gamma, care reprezintă de acum mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate, a informat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.


Toţi viruşii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru boala Covid-19, suportă mutaţii în timp, notează AFP și Agerpres.

Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a unor variante care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat OMS să caracterizeze variantele "de urmărit" şi altele ca fiind "îngrijorătoare" pentru a prioritiza activităţile de supraveghere şi cercetare la nivel mondial.

"Virusul predominant care circulă în prezent este varianta Delta. Şi, de fapt, mai puţin de 1% din secvenţele disponibile în prezent sunt (variantele îngrijorătoare) Alpha, Beta şi Gamma", a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice pentru Covid-19 din cadrul OMS, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe reţelele sociale.

"Acest virus a devenit mai puternic, este mai transmisibil şi este pe cale să-i concureze, să-i înlocuiască pe ceilalţi viruşi care circulă", a adăugat ea, precizând că virusul a fost semnalat în 185 de ţări.

OMS a decis să numească variantele "de urmărit" sau "îngrijorătoare" folosind litere ale alfabetului grecesc pentru a evita orice stigmatizare a unei anumite ţări şi pentru a permite publicului larg să le pronunţe numele mai uşor. În prezent, OMS consideră că patru variante sunt "îngrijorătoare".


3690 de afisariAu spus
panda_rosu [utilizator], Miercuri, 22 septembrie 2021, 9:29
+4/4
Ca vaccinul poate fi adaptat in cateva saptamani pentru noi variante. Deci s-ar putea, nu inteleg nici eu ce pazesc.
De ce nu scot vaccinul
nick24 [utilizator], Miercuri, 22 septembrie 2021, 6:31
+2/8
pt Delta?
Vaccinul de acum e apă de ploaie pt delta.
inca 1 comentariu comenteaza