Un comisar european avertizează că sărăcia se va accentua în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767vineri 03 dec 2021

Un comisar european avertizează că sărăcia se va accentua în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie

de Redactia Duminică, 17 octombrie 2021, 10:28
- a A+
Imagine
Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu privire la creşterea sărăciei în Europa din cauza preţurilor tot mai mari la energie electrică, transmite duminică DPA citată de Agerpres.


Schmit a declarat pentru agenţia de presă menţionată că milioane de oameni din blocul comunitar suferă de sărăcie generată de preţurile tot mai mari la energie electrică şi a adăugat că numărul acestora va continua să crească.

Comisia Europeană ar putea ajuta ţările membre să limiteze impactul preţurilor foarte mari la energie electrică asupra populaţiei, dar că obligaţia de a lua măsuri revine în primul rând guvernelor naţionale, potrivit lui Schmit.

Vineri, purtătoarea de cuvânt a guvernului german Martina Fietz a declarat că este important să existe o coordonare la nivelul întregii Europe şi să se acţioneze în cadrul actualelor regulamente ale pieţei interne a UE.

Subiectul va fi discutat la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare, în zilele de joi şi vineri, la Bruxelles, a menţionat Fietz.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor ETUC a atras atenţia în septembrie că, potrivit datelor existente, peste 2,7 de milioane de oameni din Europa nu-şi mai pot permite să-şi încălzească în mod corespunzător locuinţele, cu toate că au un loc de muncă şi, implicit, un venit.


12051 de afisariridicol
ovidiu2 [utilizator], Duminică, 17 octombrie 2021, 10:50
+33/41
2,7 milioane de oameni din Europa nu-și mai pot încălzi locuințele? Asta este o cifră ridicolă, cu siguranță sunt mai mulți de atât doar în România.
terminati cu tampeniile
cristi_an [utilizator], Duminică, 17 octombrie 2021, 10:35
+27/33
si dati drumul la energia nucleara!
inca 26 de comentarii comenteaza