Alegeri locale în Estonia, pe fondul creșterii în sondaje a extremei drepte - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

Alegeri locale în Estonia, pe fondul creșterii în sondaje a extremei drepte

de Redactia Duminică, 17 octombrie 2021, 12:07
- a A+
Imagine
Peste un milion de estonieni şi rezidenţi din alte ţări ale Uniunii Europene votează duminică în alegerile locale din Estonia, în contextul creşterii în sondaje a extremei drepte, relatează EFE citată de Agerpres .


Votanţii vor putea alege între şapte partide naţionale, mai multe alianţe locale şi candidaţi independenţi în 15 oraşe şi 64 de comunităţi locale.

Cel mai mare oraş este Tallinn, capitala Estoniei, unde toţi candidaţii aflaţi în cursă propun soluţii diferite la tranziţia la educaţie exclusiv în limba estonă, la finanţarea transportului local sau la viitorul subvenţiilor pentru îngrijirea minorilor.

Potrivit sondajelor, Partidul de Centru (centrist-liberal, la guvernare) şi-ar putea pierde majoritatea şi va trebui să formeze o coaliţie, relatează presa locală.

Secţiile de vot se vor închide la ora locală 20:00, iar rezultatele ar urma să fie cunoscute luni dimineaţa devreme.


366 de afisariBaieti destepti...
Nonidem [utilizator], Duminică, 17 octombrie 2021, 12:53
0/2
Baieti destepti, estonii!Nu au acordat cetatenie colonistilor rusi-cand au ocupat-o erau 5%, acum 45% rusi si rusofoni-decat dupa dobandirea acesteia conform legii, ca oricare strain care o solicita:cultura, limba,istorie estona.Asa ca majoritatea lor -ei, stapanii lumii sa invete estona!-au refuzat-o in consecinta fara drept de vot lege care a permis Estoniei sa adere la NATO, UE si sa construiasca un stat european modern, la care noi doar visam .In Basarabia au acordat-o tuturor-asa numita optiune zero si rezultatul se stie!
comenteaza