Actorul Dean Stockwell, cunoscut pentru rolul din Capcana Timpului, a murit la 85 de ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4182joi 27 ian 2022

Actorul Dean Stockwell, cunoscut pentru rolul din Capcana Timpului, a murit la 85 de ani

de N.O. Marţi, 9 noiembrie 2021, 19:43
- a A+
Imagine
Actorul Dean Stockwell, cu o carieră de peste şapte decenii, cunoscut pentru roluri din producţii ca "Married to the Mob", care i-a adus o nominalizare la Oscar, "Quantum Leap" şi "Air Force One", a murit la vârsta de 85 de ani, potrivit Variety, scrie News.ro. Stockwell, care a jucat şi în "Blue Velvet" şi "Dune" al lui David Lynch, a murit pe 7 noiembrie, în somn, potrivit unor apropiaţi ai săi.


Născut pe 5 martie 1936, Stockwell şi-a început cariera în copilărie, cu un contract semnat cu Metro-Goldwyn-Mayer. Primul film pentru care a fost creditat a fost "Valley of Decision" (1945), urmat de "Anchors Aweigh" şi "The Green Years", între altele.
Unul dintre cele mai importante roluri ale lui a fost al amiralului din serialul SF "Quantum Leap" (NBC), care a fost difuzat cinci sezoane între anii 1989 şi 1993.

Rolul i-a adus lui Stockwell mai multe nominalizări la Primetime Emmy şi Globurile de Aur, câştigând un Glob de Aur în 1990. Doi ani mai târziu, el a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Dean Stockwell a primit şi o nominalizare la Oscar pentru rolul secundar din "Married to the Mob" (1988). Înainte de asta, a fost de două ori premiat la Cannes pentru interpretare, în 1959 ("Compulsion") şi 1962 ("Long Day's Journey Into Night").

A mai jucat, între altele, în "Paris, Texas", "To Live and Die in L.A.", "The Rainmaker" şi "The Player".


4350 de afisariNiciun comentariu
comenteaza