Sorin Cîmpeanu: De luni, în România vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de elevi - Hotnews Mobile
1 € 1 USD luni 24 ian 2022

Sorin Cîmpeanu: De luni, în România vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de elevi

de I.B. Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, 0:17
- a A+
Imagine
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, la TVR 1, că peste 2,6 milioane de elevi vor merge fizic la şcoală sau la grădiniţă, începând de luni, reprezentând 90 la sută din totalul copiilor din sistemul educaţional, potrivit News.


"De luni, în România vor putea merge la şcoală sau la grădiniţă peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii şi preşcolarii din România de luni vor putea să meargă la şcoală sau la grădiniţă cu prezenţă fizică. Este vorba de 16.120 de unităţi de învăţământ (şcoli, grădiniţe)", a declarat, vineri seară, la TVR 1, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, 1.792 de unităţi de învăţământ cu structuri arondate, vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcţionează în localităţi în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învăţământ.

"Fac un apel pentru ca şi aceste şcoli, în care învaţă 10% din copiii României, cu sprijinul colegilor cadre didactice şi personal auxiliar şi nedidactic să poată merge la şcoală de săptămâna cealaltă. Este o certitudine, deoarece s-a publicat ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii care reglementează acest lucru. Nu este nevoie de şedinţă de Guvern. Este oficial, este publicat în Monitorul Oficial", a mai afirmat ministrul.

Ordinul care reglementează utilizarea testelor de salivă pentru elevi şi instrucţiunile privind administrarea lor au fost publicate, vineri seară, în Monitorul Oficial.

Documentul prevede şi reluarea cursurilor în format fizic în toate unităţile de învăţământ din localităţi unde rata de infectare este mai mică de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.


316 afisariO mare realizare
Batur Mastor El-Ectric Al-Socrei [utilizator], Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, 7:58
0/0
A ministrului.
60% din... ?
Ritzi Pitzi [utilizator], Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, 8:17
0/0
Daca la o scoala s-au infectat 55% din personal, acestia nemaiputand fi vaccinati in urmatoarele 4 luni, CUM se ajunge la o rata de VACCINARE de 60%, cand maximul posibil este de 45% ?

Vor invata in continuare online pana cand se pot vaccina si cei care au trecut prin boala si au deja AZI certificat verde valabil ?

Ministrul asta are IQ peste 100 ?

Ce fac elevii de la sate care nu au curent electric si stau acasa cu tableta data de scoala descarcata in fata ?
E caz concret din sudul tarii...
inca 1 comentariu comenteaza