Dacian Cioloş: Constat că liberalismul a dispărut în PNL. O să-l conturăm noi, la USR, împreună cu ce a mai rămas din PNL, ca să venim cu o propunere alternativă pentru 2024 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614luni 24 ian 2022

Dacian Cioloş: Constat că liberalismul a dispărut în PNL. O să-l conturăm noi, la USR, împreună cu ce a mai rămas din PNL, ca să venim cu o propunere alternativă pentru 2024

de I.B. Luni, 22 noiembrie 2021, 21:28
- a A+
Imagine
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, este de părere că "liberalismul a dispărut în PNL" şi afirmă că USR va "contura" ideea de liberalism "împreună cu ce a mai rămas din PNL". Cioloş a explicat la B1 TV decizia USR de a nu participa la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, arătând că nu se pune problema de consultări atunci când o majoritate este deja formată., citează News.


Dacian Cioloş l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru referirile sale publice la ideea de "oameni de stat".

"M-a făcut să zâmbesc un pic declaraţia domnului Ciolacu cu oameni de stat. Oameni de stat care din prima zi au început să-şi împartă inclusiv companiile de stat care ar trebui conduse de oameni competenţi, selectaţi prin concursuri, oamenii de stat între ghilimele, au intrat la guvernare când e rost de bani, pentru că vine PNRR-ul şi cum să lase pe alţii să împartă banii şi să împartă sinecurile. Măcar să aibă modestia să nu vorbească de oameni de stat, pentru că aici e vorba de orice, numai de oameni de stat nu. Sau oameni de stat la stat, care să adune bani, să adune sinecuri, să adune funcţii pentru cei din partid, indiferent unde e posibil lucrul acesta", a afirmat Dacian Cioloş, luni seară, la B1 Tv.

Preşedintele USR a declarat că PNL a pierdut din negocierile pentru formarea noii coaliţii, el arătând că în afară de un premier "pe care l-a împins în faţă domnul Iohannis" liberaţii au pierdut ministere importante, precum cel al Finanţelor Publice sau alte ministere cu bugete mari "de care s-au tot plâns că au fost la USR" şi care acum sunt la PSD.

"Eu sunt curios să văd ce va mai rămâne din PNL, cum o să-şi pună în aplicare politicile liberale, între ghilimele. Din păcate, constat că liberalismul a dispărut în PNL. O să-l conturăm noi, la USR, împreună cu ce a mai rămas din PNL, ca să venim cu o propunere alternativă pentru 2024", a adăugat Cioloş.
El este de părere că "însăşi conducerea PNL-ului a dat în partid prin felul în care a ales să conducă aceste negocieri", arătând că negocierile cu PSD nu sunt nici în interesul României şi nici măcar în interesul liberalilor.

Dacian Cioloş a precizat şi de ce nu a mers USR la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis: "Păi când se ştia deja care e guvernul, care va fi premierul, care e majoritatea, asta nu mai sunt consultări".

"Astăzi nu au mai fost consultări, a fost o consfinţire a unei cumetrii pe care domnul preşedinte a năşit-o. (...) Consultări le-a ţinut cu preşedinţii partidelor care au format majoritatea, astăzi nu mai erau consultări şi ce am avut noi de spus susţinătorilor noştri, alegătorilor, am spus-o, nu mai era nevoie să mergem acolo pentru că decizia era luată deja", a adăugat Cioloş.

Întrebat dacă USR îşi reproşează ceva în legătură cu faptul că s-a ajuns în situaţia politică actuală, preşedintele Dacian Cioloş a răspuns că asocierea cu PSD "este o alegere a PNL-ului", amintind că USR a fost dispusă să refacă alături de PNL şi UDMR coaliţia de dreapta.


1469 de afisariJos USR!
yol [utilizator], Marţi, 23 noiembrie 2021, 0:28
+1/3
Noroc ca se intorc profesionistii! Experienta lor de 31 de ani isi va spune cuvantul! Vor fi ajutati si de profesionistii din media, deci….(eurovision cu laser frate).
Asta e ba ciolose, daca v-ati demis singuri, ati facut protocoale pe care nu le-ati respectat! Plus ca si presedintele v-a tinut vadit partea, ba chiar s-a implicat (ca un om de stat ce este) in alegerile voastre interne. ( daca tot devenise notar dupa ce a demis o pe lck, acum a fost chiar lautar).

Ia uite ce-i injur eu pe astia de la usr si ei au crescut in absolut toate sondajele ( ziceti-mi si mie unul daca stiti, ca pana si alea comandate de romania tv si antena 3 tot pe plus e usr-ul).

Nino nino!
Pentru o mai buna
yol [utilizator], Marţi, 23 noiembrie 2021, 0:39
-1/3
intelegere a liberalismului din romania, trebuie servit doar cu national in fata.
De exemplu: familia traditionala, biserica, patriarhatul, ar trebui sa fie un fundament pentru national liberalii nostrii ( vezi nki ardelean), dar nicidecum pentru liberalism.
Daca le miroase bine orban, rupe si de la aur si de la pnl. Chiar lipseste cu desavarsire un partid conservator serios!
inca 3 comentarii comenteaza