Tanczos Barna a explicat metafora lul Kelemen Hunor cu "pantalonii daţi jos până la genunchi, aşteptând poştaşul" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3585joi 20 ian 2022

Tanczos Barna a explicat metafora lul Kelemen Hunor cu "pantalonii daţi jos până la genunchi, aşteptând poştaşul"

de I.B. Miercuri, 24 noiembrie 2021, 0:49
- a A+
Imagine
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că preşedintele UDMR Kelemen Hunor a tradus mot-a-mot o anecdotă, şi de obicei când sunt traduse sună ciudat, potrivit News.


Întrebat dacă poate explica ce a vrut să spună preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, când a spus, după o serie de negocieri mai tensionate, când PNL a cerut Ministerul Dezvoltării, deţinut de UDMR, că "nu putem sta cu pantalonii daţi jos până la genunchi şi să aşteptăm poştaşul zâmbind în fiecare lună", ministrul Mediului a afirmat că trebuie întrebat preşedintele UDMR.

"Trebuie să îl întrebaţi pe dânsul, noi avem mai multe anecdote pe care, dacă le traducem mot a mot, în română, sună destul de ciudat. A fost o traducere mot a mot", a spus el.

Tanczos Barna a mai spus că maghiarii au "o anecdotă cu poştasul care se referă la bunica care este ţinută de familie în geam, ca să o vadă poştaşul, să zâmbească şi să primească pensia".

"Nu dorim să fim o formaţiune politică care este pusă în vitrină, doar ca să arate bine coaliţia de guvernare, să fim ţinuţi în vitrină ca să arate bine guvernul", a prezentat Tanczos o posibilă explicaţie a anecdotei.

Despre negocierea pentru noul Guvern, Barna a afirmat că a fost "o discuţie tranşantă din partea fiecărui partid".

"Mandatul nostru a fost clar, dat de conducerea Uniunii, prin vot, şi erau relativ clare lucrurile pentru noi. Nu a fost un moment foarte tensionat, am spus că acesta este mandatul, am spus că noi nu suntem partid. Asta a fost discuţia", arătând că "nu exista niciun motiv ca domnul Cseke ar trebui schimbat şi nici reproşuri care să fie aduse UDMR.


8338 de afisarimilitzia sau musafirii...
maiorulmura [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 2:57
+8/8
cu cine tzii, cu mao sau cu tzao?
Romania are acum si partid "orbanist"
animatron [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 1:11
+5/15
Talmacirea potrivita se refera la postasul care vine din Ungaria sa aduca bani si idei liderilor UDMR cu pantalonii pe vine in fata lui Orban Viktor.

UDMR e din ce in ce mai legata de finantari, logistica si ideologie trimise la pachet de catre guvernul nationalist pro-putinist de la Budapesta.

Iata ca pe "tacute", fara ca presa sa se preocupe excesiv de derivele elitei politice maghiare din Romania (pe motivul jalnic si ineficient ca ar fi "xenofobie" si ajuta AUR), ne trezim ca la guvernarea Romaniei a intrat de catva timp (cu PNL si USR, acum cu PNL si PSD) si un mic partid teleghidat de la Budapesta, o capitala UE bransata pe mai multe nivele la Rusia putinista.

Asa s-a decis la Cotroceni si in servicii ca ne asiguram cu adevarat "stabilitatea", evitam probleme contondente si "nationaliste" cu Ungaria, pastram "excelenta colaborare" si cu USA, presedintele Iohannis ramane in gratiile Germaniei, iar Franta e libera sa critice direct in Parlament prin purtatorul ei de cuvant din Romania, dl Ciolos.

Cum toate tarile astea sunt in dialog cu Rusia putinista, unele chiar in cooperari avansate (gazoducte, centrale nucleare, etc), avem un levier si cu Rusia.

Nu ne ramane decat sa speram ca "linistea" si "stabilitatea" vor avea efecte foarte bune, concrete, si pentru prosperitatea si increderea romanilor.
inca 2 comentarii comenteaza