Mașini fără șoferi circulă de marți în Seul. Vor fi chemate printr-o aplicație - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296joi 20 ian 2022

Mașini fără șoferi circulă de marți în Seul. Vor fi chemate printr-o aplicație

de F.B. Marţi, 30 noiembrie 2021, 14:57
- a A+
Imagine
Seul lansează marți serviciul de vehicule autonome, un mare pas în comercializarea proiectului privind mașinile fără șoferi, scrie Korea JoongAng Daily. Autoritățile au anunțat că vor opera 3 mașini autonome pentru cetățeni, ce vor circula pe anumite rute în zona Sangam-dong, din districtul Mapo.


Vehiculele vor putea fi chemate prin aplicația TAP!, ce poate fi descărcată de pe iOS App Store sau prin Android Play Store. Serviciul va fi disponibil până sâmbătă doar pentru cei care au făcut deja rezervare. Pentru restul publicului, serviciul va fi disponibil din 6 decembrie.

Alte trei mașini, inclusiv un autobuz fără șofer, vor fi adăugate până la finalul lunii decembrie. Autoritățile țintesc să depășească 50 de autovehicule autonome doar în Sangam-dong până la finalul anului 2026.

Serviciul va fi gratuit pentru o lună, urmând apoi să colecteze tarifele de călătorie prin intermediul aplicației, adică din ianuarie 2022.

Tariful propus este de circa 1 dolar pentru autobuze și 2,5 dolari pentru mașini, dar înainte de stabilirea sumelor finale, acestea trebuie adoptate de un comitet. Taxa efectivă pentru pasageri ar putea fi mai mică, iar prețurile vor depinde de operatorul (compania n.r.) vehiculului autonom.


3886 de afisariTu nu vezi ce scrie?
Dogul [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 17:12
+2/4
Tu nu vezi ca îți explica in text ca nu are sofer? Nu ai auzit ca exista așa ceva? Chiar si trenuri de metrou fără “sofer” există.
Masina fără șofer e o cascadorie. Știrea e falsa.
Rower [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 15:13
-5/7
Citat:
"Mașini fără șoferi circulă de marți în Seul. Vor fi chemate printr-o aplicație"

Nu exista mașini fără șofer la nivel comercial. Autoturismul automat nu funcționează. Testele de pana acum au arata ca nu se descurca bine chiar și în condiții de trafic foarte simple.

Nu găsesc pe internet nici un exemplu când un astfel de vehicul a fost lăsat de capul lui printr-un oraș, total singur, sau doar cu pasageri. Toate au avut șofer care sa preia comanda în caz de urgenta.
comenteaza