Încă o veste proastă : Tratamentele cu anticorpi ar putea avea probleme contra Omicron / Anunțul, făcut de Regeneron, al cărei produs este aprobat în UE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Încă o veste proastă : Tratamentele cu anticorpi ar putea avea probleme contra Omicron / Anunțul, făcut de Regeneron, al cărei produs este aprobat în UE

de G.S. Marţi, 30 noiembrie 2021, 15:06
- a A+
Imagine
Tratamentul cu anticorpi COVID-19 al Regeneron Pharmaceuticals și alte medicamente similare ar putea fi mai puțin eficiente împotriva noii variante a coronavirusului Omicron, a declarat marți compania, citată de Reuters.


Producătorul de medicamente a precizat că sunt în curs de desfășurare analize suplimentare pentru a confirma și cuantifica acest impact potențial folosind secvența reală a variantei Omicron.

Acțiunile Regeneron au scăzut cu 2,8%, la 636 de dolari, după anunț.

Piețele globale au scăzut marți în urma declarațiilor directorului general al Moderna , care a spus că este puțin probabil ca vaccinurile COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva Omicron ca și până acum.

Regeneron a explicat că mutațiile prezente la Omicron indică faptul că "este posibil să existe o activitate de neutralizare redusă a imunității induse de vaccin și a imunității aduse de anticorpii monoclonali".

Analiza a inclus cocktailul de anticorpi REGEN-COV al Regeneron , potrivit companiei.

Tratamentul cu anticorpi al Regeneron, aprobat în UE


Rivalii Eli Lilly (ce are un contract de achiziție cu UE ) și Vir Biotechnology (al cărei produs este evaluat de EMA ), care au dezvoltat, de asemenea, medicamente cu anticorpi COVID-19, nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru o reacție.

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat pe 11 noiembrie două noi tratamente împotriva COVID-19 - Ronapreve (REGEN-COV) și Regkirona. Ambele sunt medicamente pe bază de anticorpi monoclonali antivirali folosite în primele faze ale infecției.

Organizația Mondială a Sănătății și oamenii de știință au declarat zilele acestea că ar putea dura săptămâni pentru a înțelege dacă Omicron este susceptibil să provoace boli grave sau să evite protecția împotriva imunității induse de vaccinuri.

Producătorii de vaccinuri se pregătesc deja pentru situația în care vaccinurile lor actuale sunt mai puțin eficiente împotriva noii variante, mai multe companii anunțând luni că au început să lucreze la vaccinuri adaptate pentru Omicron.
6243 de afisariOricum nu cred că se foloseau în România
Nyk1 [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 15:11
+11/19
Decât eventual pentru Esențiali sau rudele lor. Sunt tratamente foarte scumpe.
adica
martel55 [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 16:10
+4/14
s-au strofocat un an sa scoata un tratemenrt ineficient?pai nu spuneau toti specilaistii aia oficiali ca virusul va suferi mutatii, tu ca cercetator/producator nu iei in calcul asta si nu incerci sa scoti un tratament care sa fie cat mai putin afectat de mutatii? toti, si aia cu vaccinurile, si aia cu anticorpii vad ca s-ai concentrat doar pe protiena aia bucuclacasa, care sufera mutatii intr-una, si nu i-a mai interesat restul virusului....cam ciudata coincidenta, care le audce insa fonduri noi de cercetare si contracte noi pentru versiuni noi de vaccin/anticorpi cu aceleasi defecte insa
inca 6 comentarii comenteaza