Universitatea Oxford: Nu există nicio dovadă că vaccinurile nu protejează de formele grave de Covid-19 cu Omicron - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614luni 24 ian 2022

Universitatea Oxford: Nu există nicio dovadă că vaccinurile nu protejează de formele grave de Covid-19 cu Omicron

de G.S. Marţi, 30 noiembrie 2021, 16:01
- a A+
Imagine
Universitatea din Oxford a transmis marți că nu există nicio dovadă că vaccinurile nu ar putea preveni formele grave de boală provocate de Omicron, dar că este pregătită să realizeze rapid o versiune actualizată a vaccinului său dezvoltat împreună cu AstraZeneca, dacă este necesar, transmite Reuters.


Anterior, marți, șeful producătorului de medicamente Moderna a declarat că este puțin probabil ca vaccinurile COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva variantei, zguduind piețele globale.

Însă, Universitatea din Oxford spune că, până în prezent, există date limitate despre Omicron și că va evalua cu atenție impactul variantei asupra vaccinului său, o declarație similară fiind făcută și de AstraZeneca săptămâna trecută.

"Ca în cazul oricărei noi variante, vom evalua cu atenție implicațiile apariției B.1.1.1.529 pentru imunitatea vaccinală.

În pofida apariției unor noi variante în ultimul an, vaccinurile au continuat să ofere niveluri foarte ridicate de protecție împotriva bolilor grave și nu există până în prezent dovezi că Omicron este diferit.

Cu toate acestea, dispunem de instrumentele și procesele necesare pentru dezvoltarea rapidă a unui vaccin COVID-19 actualizat, în cazul în care acest lucru ar fi necesar", a spus Universitatea Oxford.


2543 de afisariDin aceiasi categorie:
X-Files [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 16:14
+5/9
Din aceiasi categorie: Nu exista nicio dovada ca vaccinul NU protejeaza impotriva caderii meteoritilor.
Absence of evidence
Batur Mastor El-Ectric Al-Socrei [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 18:00
+5/5
Is NOT evidence of absence. Asa se spune in orice mediu academic.
comenteaza