Putin spune că extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina este "o linie roşie" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4182joi 27 ian 2022

Putin spune că extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina este "o linie roşie"

de V.M. Marţi, 30 noiembrie 2021, 16:28
- a A+
Imagine
Preşedintele rus Vladimir Putin a numit marţi extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina drept "o linie roşie" pe care el speră să nu fie depăşită, exprimându-şi în acelaşi timp îngrijorarea cu privire la exerciţiile militare care au loc lângă graniţele Rusiei.


Vorbind la un forum de investiţii la Moscova, Putin a mai spus că Rusia dezvoltă o nouă rachetă hipersonică ce va fi în curând în arsenalul ei, relatează Reuters și Agerpres .

Anterior, Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat Rusia în legătură cu orice nouă agresiune militară împotriva Ucrainei, în timp ce NATO s-a întâlnit pentru a discuta despre intenţiile Moscovei de a masa trupe la graniţa cu fosta republică sovietică.

Printre altele, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat marţi NATO că a desfăşurat o cantitate semnificativă de echipament militar greu în apropierea graniţelor Rusiei şi a spus că Moscova ar putea să răspundă ameninţărilor de securitate din partea ţările occidentale şi a Ucrainei dacă este necesar, adaugă Reuters.

Oficiali americani, NATO şi ucraineni au tras un semnal de alarmă în ultimele săptămâni din cauza a ceea ce spun ei că sunt mişcări neobişnuite de trupe ruseşti în apropierea graniţei cu Ucraina şi au sugerat că Moscova s-ar putea pregăti să lanseze un atac. Moscova a negat orice planuri de a face acest lucru.

Lavrov a spus că manevrele militare ucrainene şi utilizarea dronelor în estul ţării, deţinut de separatişti proruşi, reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei care este gata să răspundă dacă va fi necesar.

"Pur şi simplu nu putem exclude posibilitatea ca Kievul să pornească într-o aventură militară", a declarat el într-o conferinţă de presă la Moscova.

"Preşedintele Putin a subliniat că nu avem nevoie de conflict, dar dacă Occidentul nu poate reţine Ucraina - şi dimpotrivă o încurajează - bineînţeles că vom face toţi paşii necesari pentru a ne asigura securitatea", a mai spus el.

Răspunzând preocupărilor legate de masarea de trupe, Rusia a spus în repetate rânduri că este liberă să şi le mute pe propriul teritoriu şi că astfel de mişcări nu ar trebui să fie un motiv de alarmă.


6131 de afisariIrațional si ilogic
Dogul [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 17:08
+16/24
Adică Rusia face o așa-numită Uniune Statală cu Belarus și își extinde infrastructura militară în țața respectivă, adică la granițele NATO (Polonia si statele baltice), dar NATO nu are voie :)))
URSS-ul a murit...traiasca URSS-ul
florin4u [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 17:05
+15/25
traiasca violenta domestica, incultura si vodka proasta!Uraaaaaaa!!!!
inca 13 comentarii comenteaza