Varianta omicron, descoperită în Olanda într-un test făcut cu cinci zile înainte ca Africa de Sud să raporteze noua tulpină a coronavirusului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Varianta omicron, descoperită în Olanda într-un test făcut cu cinci zile înainte ca Africa de Sud să raporteze noua tulpină a coronavirusului

de D.D. Marţi, 30 noiembrie 2021, 16:53
- a A+
Imagine
​​Autorităţile sanitare olandeze au anunţat marţi că au descoperit varianta omicron într-un test prelevat la 19 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât estima până acum, şi că sunt în curs controale pentru a stabili în ce măsură s-a răspândit. Institutul olandez al Sănătăţii şi Mediului (RIVM) a anunţat că nu este posibil, încă, să se spună dacă "persoanele vizate s-au dus în Africa australă", relatează AFP.

"Institutul olandez al Sănătăţii şi Mediului (RIVM) a detectat varianta omicron în două eşantioane ale unor teste prelevate în Olanda (...) la 19 şi 23 noiembrie 2022", a anunţat într-un comunicat institutul.

Cele două eşantioane au fost prelevate înainte ca Africa de Sud să raporteze Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) faptul că a descoperit această nouă variantă a coronavirusului - la 24 noiembrie -, care a provocat o atmosferă de panică şi a condus la impunerea multor interdicţii unor călători din Africa australă.


Şi alte cazuri de îmbolnăvire cu varianta omicron au fost descoperite în Europa, în eşantioane prelevate înainte de anunţul Africii de Sud.

Belgia a fost prima ţară europeană care a identificat varanta omicron, la un pacient care "a venit din străinătate, testat pozotiv (covid-19) la 22 noiembrie", anunţa la 26 noiembrie ministrul belgian al Sănătăţii.

Este imposibil, pentru moment, să se ştie "dacă persoanele vizate (în cazuri precedente) s-au dus în Africa australă", precizează RIVM.

Institutul olandez anunţă că persoanele testate au fost informate şi că serviciile de sănătate municipale au început să ancheteze contactele acestora.

"În perioada următoare, diverse studii urmează să fie efectuate cu privire la răspândirea variantei omicron în Olanda", anunţă Institutul.

RIVM precizează că urmează, de asemenea, să reexamineze mai multe eşantioane ale unor teste precedente.

Olanda, care înregistrează 16 cazuri confirmate, este, în acest stadiu, ţara cu cele mai multe contaminări cu varianta omicron în Europa. (sursa: news.ro)3655 de afisariPe scurt
Tokeniza. Din carne de vake. [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 17:59
+10/10
Varianta omicron este in comunitate de multa vreme iar masurile de inchidere a granitelor sunt ca de obicei luate de politicieni si nu vor avea nici un efect. Asa cum nu au avut in varianta initiala, asa cum nu au avut efect cu delta.

Concluzie: repetand aceleasi greseli chiar credeti ca vom ajunge la rezultate diferite?
Omicron are sens acum
Soarele [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 18:27
+8/10
"Omicron" de la "Olanda"! Acum are mai mult sens alegerea acestei litere grecești.
inca 1 comentariu comenteaza