Lisabona şi alte oraşe portugheze anulează evenimentele în aer liber din noaptea de Anul Nou - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3585joi 20 ian 2022

Lisabona şi alte oraşe portugheze anulează evenimentele în aer liber din noaptea de Anul Nou

de V.M. Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 0:50
- a A+
Imagine
Mai multe oraşe din Portugalia, printre care capitala Lisabona şi Porto, au anunţat că din cauza valului cinci al pandemiei de Covid-19 anulează marile evenimente care urmau să se desfăşoare în aer liber în noaptea de Anul Nou.


Şi alte oraşe, printre care Braga, Nazaré sau Albufeira, s-au alăturat iniţiativei care include anularea evenimentelor în aer liber, precum concerte sau focuri de artificii, măsură luată şi anul trecut în contextul pandemiei pentru a evita adunările mari de lume ce favorizează transmiterea virusului, relatează vineri agenţia spaniolă EFE, citată de Agerpres.

Deşi are circa 86% din populaţie vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă, Portugalia a înregistrat în ultimele zile o creştere exponenţială a infectărilor şi spitalizărilor, fiind în plus detectate şi 19 cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului.

Guvernul portughez a declarat pe 1 decembrie "starea de calamitate", ce va fi în vigoare cel puţin până pe 20 martie, şi a instituit o serie de restricţii. Certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în restaurante şi în alte spaţii închise, precum săli de sport sau cazinouri. Pentru activităţile de divertisment sau accesul pe stadioane şi la alte mari evenimente este necesar şi un test negativ, în plus faţă de certificatul de vaccinare.

Restricţiile vor fi sporite în săptămâna 2-9 ianuarie, când activităţile de divertisment nocturn vor fi interzise şi telemunca va fi obligatorie, iar elevii vor reveni la şcoală cu o săptămână mai târziu.
801 afisariglumesti, nu?
Gogu_cel_viteaz [utilizator], Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 13:27
+1/1
relatia dintre guvern si popor nu e aceeasi precum relatia dintre un parinte si un copil.
Si daca ar fi, unde tragi linie si consideri ca "relatia" e una abuziva si cine in cazul de fata mai are puterea sa intervina ca sa-l ocroteasca pe "copil"?
Astia din occident observ ca isi pierd mintile si se intrec in masuri din ce in ce mai cretine si rupte de principiile democratice. Portugalia, tara demna de urmat cand vine vorba de rata de vaccinare, impune noi restrictii vaccinatilor (asta-i normalitatea ofertia de vaccin?). Australia, alta tara moderna, demna de urmat, a inaugurat lagare pentru proprii cetateni (ai intrat in contat cu cineva virusat, pleci in "vacanta").
E opinia ta. Din fericire, nu decizi.
Ritzi Pitzi [utilizator], Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 14:59
-1/1
Si parintele ii mai interzice cate ceva copilului, atunci cand vede ca o ia razna.

Am gresit vreun numar (NU CIFRA !) in comentariul anterior ?

Cu exemple...
inca 1 comentariu comenteaza