Reducerea sau oprirea contributiilor la Pilonul II va afecta in principal pensiile romanilor, dar va lasa si statul fara unul dintre cei mai buni aliati daca Romania ar trece din nou printr-un soc financiar (consultant) - Hotnews Mobile
1 € 4,7525 1 USD 4,1872marţi 19 mar 2019
,,In acest context, o oprire sau chiar
Rahan5 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 12:24
+1/1
si o reducere a transferurilor la Pilonul II, de 5,1% in prezent, ar lasa viitorii pensionari cu resurse mai putine, iar statul cu decizii grele de luat, cum ar fi o majorare si mai accentuata a varstei de pensionare".
Ce prostie poate sa spuna !.Ce legatura are cu varsta de pensionare ?. Diana Coroaba ?. Astia sunt neamuri inrudite cu Robert Negoita de la sectorul 3. Daca si astia au venit ca si isi baga mainile in pensiile romanilor de la Pilonul II, e de rau !.
Daca un cetatean vrea sa dea toti banii sai de pensie catre stat la Pilonul I, iar statul cumpara cu acesti bani
F16, sau rachete anti-tanc, sau face autostrazi, de ce
sa nu primeasca banii in conditii sigure la batranete, pe langa ca ajuta direct Romania sa ramana pe picioare.
In varianta cucoanei asteia, angajata de bancile de la Pilonul II, este mai bine ca cetateanul sa plateasca comisionul bancii, ca sa sa preia banii din mainile statului, si sa-l bage in banca privata, apoi sa fie platit comisionul bancii de a imprumuta statul cu obligatiuni, si comisionul de a reprimii de la stat acesti bani dupa mai multi ani, dupa care banca isi ia profitul sau, si livreaza acesti bani la fondul de pensii al statului, cu o alt comision , si dupa care se intorc banii la viitorul pensionar.
Adica, ,,te scarpini dupa urechea stanga, cu mana dreapta".
Pana se intampla toate astea, bancile pot sa nu mai existe dupa un razboi, dar Statul Roman ramane.
Dar bancile astea din Pilonul II, zic ca asa ,,e mai bine". Pentru banci, desigur.
comenteaza