Licitație de peste 2 milioane de lei pentru creșterea încrederii în justiție: CSM vrea o strategie de comunicare unitară printre magistrați - Hotnews Mobile
1 € 4,7612 1 USD 4,2560sâmbătă 25 mai 2019
Justitie.
arpi [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 14:38
+13/13
Faceti-va treaba asa cum prevede legea si lumea o sa aiba incredere.. Cum sa aiba incredere cind unul care fura milioane este condamnat cu suspendare.. Sau ca sunt lasati sa iasa din pușcarii????
aluia care fura, sa i se ia banii inzecit
TArghezi [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 19:48
0/0
Tocmai legea o aplica, iar legea unui stat de drept urmareste indreptarea infractorului si redarea lui societatii precum si prevenirea savarsirii de noi infractiuni. Daca acest scop poate fi realizat fara ca infractorul sa fie privat de libertate, atunci el nu trebuie privat de libertate. Exemplu: daca un politician fura din banii publici: scopul legii poate fi indeplinit chiar si fara privare de libertate prin: obligarea la repararea pagubei pecuniare (organele judiciare aplica sechestrul, confiscari etc) si supunerea la oprobiul public, oprobiu care trebuie sa se finalizeze prin inlaturarea de la viata politica a infractorului; insa, dupa cum bine se vede, populatia ii realege la conducerea statului.
Pentru îmbunătățirea imaginii justiției
alibaba: 10 AUGUST 2018 [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 14:44
+11/11
băgați la pușcărie hoții!

Din articol se înțelege că CSM va plăti niște mincinoși cu mai mult de 2,01 milioane de lei ("Astfel, pentru îmbunătățirea imaginii justiției în vederea creșterii gradului de încredere a publicului în acest serviciu public, adoptarea unei strategii de comunicare publică unitară la nivelul sistemului justiției, consolidarea compartimentelor de comunicare din cadrul instituțiilor sistemului judiciar prin formarea personalului specializat, precum și derularea unor acțiuni care să asigure o transparență sporită a activității acestuia reprezintă o necesitate în contextul actual.") care să ne spună toată ziua că judecătorii nu e șpăgari și hoții e prea jmecheri.

Pe bune!
fals
DrIon [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 14:54
+6/6
Lipsa de incredere in justitie a romanilor nu se datoreaza lipsei de comunicare , comunicarii gresite sau distorsionarii informatiilor de catre formatorii de opinie.
Lipsa de incredere in justitie se datoreaza numai oamenilor din justitie , procurori si judecatori , prea mult influentati de politicieni , servicii secrete , prieteni , veri , unchi si de cei care reusesc sa ajunga la ei prin diverse mijloace. Aceste fenomene sint foarte prezente in special in orasele de provincie , unde relatiile din cercul "oamenilor de vaza" din oras (administratie , politie , justitie , politicieni) determina in mare masura verdictele.
Nu trebuie trecut cu vederea faptul ca foarte multi oamneni din justitie sint incompetenti , prosti , viciosi , gaunosi , pentru ca selectia a incetat de mult sa joace un rol!
Iar , din pacate , de la justitie sau de la lipsa de justitie se trage in cea mai mare masura si inapoierea in care se gaseste Romania!
Neincrederea va ramine!
Stef_and [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 15:03
+4/4
Orice ati face - inclusiv aceasta cheltuiala de 2 milioane de euro- nu va face nimic.
De ce?!?
Pentru ca nu va faceti treaba-
Sunteti niste elemente contrafacute pe un sablon prost croit.
ce incredere domne..
rochiri [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 15:49
+4/4
..acolo sunt gasti...fiecare tine o parte...
sotul sefei CSM...a fost platit de teldrum...cred ca asta spune tot despre independenta lor...
ce incredere cat timp dragnea e liber?
ouyang [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 15:55
+3/3
cat timp toti porcii ce au furat tara sunt liberi? unde e ghita? udrea? faceti-va treaba in plm daca vreti incredere. nu cu campanii se cumpara.
agentia de presa csm
ras-putin [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 16:38
+4/4
deci, departamentul psd din csm vrea sa-si faca organ de propaganda. eu zic sa-l numeasca direct pe tudorel-gargamel sef si purtator de cuvint, ce sa mai cheltuie bani aiurea.
Hotararea judecatoreasca
Rha-Doo [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 17:17
+2/2
Cand justitiabilul citeste documente semnate de magistrati pline de minciuni, omisiuni si ilegalitati, cum sa aiba incredere in justitie?

Aici ar trebui sa lucrati domnilor, nu la vopsit gardul...
Comunicarea? Si pe voi doar atata va duce mintea
ty [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 18:06
+2/2
Este o prostie sau o pacaleala marca PSD. Au castigat alegeri facand asa. M-am saturat sa aud doar vorbe.
Personal prefer la sfarsitul fiecarui an un raport al CSM-ului. Cu cea ce a facut si cu problemele pe care le are in atentie pentru anul urmator. Vom putea usor constata daca s-au tinut de cuvant sau nu.
Daca vreti cresterea credibilitatii puneti osul la treaba si nu doar gura.
Fiat iustitia pereat mundus
TArghezi [utilizator], Joi, 6 decembrie 2018, 19:34
-1/1
Intr-adevar , un demers necesar; citind majoritatea comentariilor articolului, pare ca neincrederea in justitie este foarte raspandita si preponderent neintemeiata, cauza atitudinii negative fiind pricinuita de putinele cunostinte juridice ale populatiei si de neintelegerea justitiei.
Criticile si neincrederea in justitie au printre numerosele consecinte renuntarea unor victime sa mai apeleze la procese sa isi apere drepturile (neincrezatori in izbanda) precum si impulsionarea infractorilor sa persiste in savarsirea faptelor penale, motivati de posibilitatea de a scapa.
Am observat ca multi critica faptul ca pedepsele sunt date cu suspendarea executarii: ea este prevazuta de lege si aleasa de instanta pentru ca apreciaza ca infractorul se poate indrepta fara a fi privat de libertate (ex: infractor politician: oprobiul public si inlaturarea lui din administrarea statului ar fi indeajuns pentru prevenirea altor infractiuni- dar lumea ii realege) , privare care l-ar putea inrautati si mai tare. Razbunarea, intoarcerea raului suferit impotriva celui care l-a cauzat, sunt impulsuri primitive. Pe de alta parte, instanta apreciaza ca privarea de libertate creeaza cheltuieli considerabile pentru stat: costuri cu intretinerea in penitenciar si costuri cu despagubirea infractorilor ca urmare a condamnarilor CEDO. Nu sunt indeajunse locuri in penitenciar si nici conditii conforme cu standardele respectarii demnitatii umane. Daca instanta i-ar inchide pe toti, s-ar da amnistii si gratieri pentru ca niciun guvern nu se vede dispus sa plateasca atatea amenzi si despagubiri si sa efectueze atatea cheltuieli cu intretinerea.
De ce sa avem neincredere in justitie pentru anumite cazuri izolate de legalism ale unor judecatori? Oamenii trebuie sa isi pastreze increderea in justitie, altminteri castiga criminalitatea care se vede cum capata putere. Desi anumite hotarari ni se par reprobabile, ele au fost date in baza faptelor, a legii si echitatii.
Minți.
alibaba: 10 AUGUST 2018 [utilizator], Vineri, 7 decembrie 2018, 9:49
0/0
.
comenteaza