​REPORTAJ Povestea fostei fabrici de mașini agricole "Semănătoarea": de la o producție de circa 5.000 de combine pe an, la afaceri imobiliare (I) - Hotnews Mobile
1 € 4,7205 1 USD 4,1484marţi 25 iun 2019
acum intelegem
MG [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 12:46
0/0
acum intelegem de ce comunistii au bagat la inchisoare TOTI liderii politici?

Cam cum ar trebui acum..
clarificare
MG [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 12:50
0/0
îi disprețuiesc și pe comuniști datorită minciunilor și prostiei generate de politicile lor
Asta-i adevărata Rrromânie!!!
prec [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 12:57
0/0
Aici ne-au adus alde Ilici Iliescu, Petre Roman, Voiculescu și compania. Și încă mai sunt toți în viață!
Nu inteleg intrebarea de la sf articolului!
PaulX [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 14:07
0/0
"Rămâne însă întrebarea de ce statul român nu a fost capabil să gestioneze în folosul său acest patrimoniu uriaș care a fost cedat pe o suma infimă." Raspunsul este foarte simplu: din cauza asa zisilor Directori/Manageri!
Tatal meu a lucrat la Semnatoarea si ne spunea ca dupa revolutie practic s-a lichidat totul la bani de nimic. Vroiai ceva se cumpara la pret de inventar (nu de piata) si plecai cu combina/piesa/etc. Sa nu uitam ce inflatie a fost in anii aceia.
Iar managementul de tot rahatul. Daca ar fi fost asa povestea cu New Holland, de ce nu li s-a comunicat angajatilor prin scrisori ce se dorea, sedinte de management? Si repeti discutiile pana se intelege mesajul.
Si apoi au mai fost la conducerea tarii si unii pusi pe capatuiala, paraleli cu orice idee de management. Ce sa le mai ceri directorilor etc de la Semanatoarea, Roman etc.? Ati uitat si de prima incercare de privatizare la Dacia?
Si la ce govern are acum Romania … nu prea am avansat mult in aproape 30 de ani!!!
Gloria
TrueBlue [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 17:07
0/0
15 minute functiona combina Gloria pana la aparitia primului defect. Toate materialele care descriu intreprinderile socialiste de stat omit sa arate valoarea investitiei initiale facuta de statul roman, cifra de afaceri, profitul, structura pietei pe care operau, salariile si puterea de cumparare ale angajatilor.
ca sa fie clar pentru toata lumea...
Foxcrawl.com [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 20:15
0/0
pe ce pune mana romanul, praful se alege. Toate chestiile privatizate si care aterizeaza in ograda conationalilor, sunt sortite esecului. Asa ca sa nu ne mai plangem de straini sau multinationale. Ani de zile imi rodeam unghiile gandindu-ma ca OMV ne-a luat petrolul,,,dar este foarte posibil ca daca nu o facea, Petrom probabil era firma de imobiliare acum. :)
hale în mijlocul orașului
of of [utilizator], Joi, 10 ianuarie 2019, 21:35
0/0
Sunt parcele încă neutilizate acolo, fostele hale s-au dărâmat și acum sunt ruine sau terenuri virane. Acelea ar trebui cumpărate de primărie pentru beneficiul comunității - un spital (nu avem niciunul în sectorul 6), o maternitate (niciuna în tot sectorul cu peste 350.000 de locuitori), școli moderne, cu cantină (sunt 35 de copii în multe clase din București, se învață în ture din lipsă de spațiu), o policlinică cu medici de familie... Din păcate, nu se va întâmpla asta, se va umple de birouri. Calitatea vieții bucureșteanului nu s-a schimbat prea mult de pe vremea comunismului, în continuare pendulăm între cartierele-dormitor (în mare parte, aceleași) și locul de muncă, mai nimic altceva.
Urât arată de sus :(
combine de doi lei
Francisc 1 [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 11:34
0/0
am cules porumb " cules ' de combinele astea in timpul scolii de mi s-a acrit , 3 saptamani pe an " practica agricola" in care mergeam dupa rahaturile astea si strangeam ce cadea pe jos sau depanusam porumb pentru ca " combinele" semanatoarea nu erau in stare sa faca asta , a se scuti cu industria ceausista , ca mi-e greata!
Nu ne vindem tara
v_sile [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 18:40
0/0
Povestea asta ne arata cate greseli am facut. Realitatea dureroasa era ca trebuia sa ne "vindem" tara in 90.

Oamenii mai in varsta percep deformat industria ceausista. Realitatea dura era ca eram la capatul puterilor la finalul anilor 80. Ne apropiam de faliment in toate directiile. Partea viabila din industrie avea nevoie disperata de acces la bani, piete externe, tehnologie noua si management profesionist. Trebuiau privatizate rapid, catre investitori strategici, nu catre rusi, arabi sau "societatea MYO-O a lui Ion Rădulea". Era singura cale, dar clasa politica nu era pregatita pentru asa ceva. Populatia nici atat.

P.S. Electroputere Craiova are o poveste asemanatoare, dar la o scara cu mult mai mare.
frumos articol
un oarecare [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 21:52
0/0
indirect descrie coruptia postcomunista. sub pretextul nationalist "nu ne vindem tara" au vandut toptul la fier vechi si au valorificat terenul.
binenteles UE e de vina. tot mai bine era inainte (IRONIE)
comenteaza