12 din cele mai frumoase zone cu clădiri de patrimoniu din București sunt în pericol. Planul urbanistic care le protejează de rechinii imobiliari expiră - Hotnews Mobile
1 € 4,7205 1 USD 4,1795marţi 25 iun 2019
Bucurestenii au votat PSD,
emil bobu [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 14:08
0/6
deci au vrut sa ajute rechinii imobiliari. Ce nu e clar?
USR si demolarea
noi2013 [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 16:22
0/4
Este subiectul preferat al USR. Da, este foarte important sa protejam cladirile, dar pe acelea care se mai pot numi cladiri, care sunt in picioare, nu toate darapanaturile.

Nu poti cere unui proprietar sa reabiliteze niste darapanaturi dupa ce statul le-a luat si folosit zeci de ani fara sa le intretina absolut deloc. E orasul plin de ziduri prabusite care nu se pot demola, fiind un pericol din toate punctele de vedere.

Daca cladirea justifica reabilitarea, sa fie tinut proprietarul, daca nu sa fie daramate si sa se foloseasca terenul
Ruine conservate pe liste aprobate
citadin [utilizator], Vineri, 11 ianuarie 2019, 21:49
0/2
Cunosc persoane care locuiesc in asa zisele "monumente de arhitectura" - sunt case insalubre, cu un aspect jalnic, eventual cu o urma de stucatura nespecifica unei perioade dar conservate cu grija pe liste de patrimoniu. Toata zona Plevnei, Grivita, locuita in mare parte de rromi prezinta, cu foarte mici exceptii, un aspect jalnic si contrastant cu ceea ce s-a construit sau se preconizeaza a se construi in zona. S-au demolat multe si reale monumente de arhitectura, altele (cazinoul Constanta s.a.m.d.) se pierd, desi fac efectiv parte din istoria si trecutul nostru dar, poate pentru ca nu mai sunt atat de multe, conservam orice ruina veche de zeci sau suta de ani. Nu conteaza ca estetic nu reprezinta nimic, nu are nici legatura cu traditia sau istoria noastra, dar da poate bine sa fie lista lunga. Poate toate acele familii de rromi care locuiesc pe acolo sunt fericite ca traiesc in ""monumente de arhitectura" - nu insa si vecinii lor.
Ma intreb care o fi criteriul dupa care se conserva ca monument de arhitectura cladirile darapanate ale Bucurestiului?
Criteriul este secret!
asavreau [utilizator], Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 9:51
+3/3
Este o nebuloasă cu aceste clădiri de patrimoniu,cum sunt trecute pe listă ,ce criterii sunt și dacă sunt //de patrimoniu//ar trebui ca autoritatea publică locală să le preia,să le reabiliteze,să-i despăgubească pe eventualii proprietari legali.,nu rechini imobiliari.Dacă ai//norocul//să locuiești într-o clădire de patrimoniu și ești de bună credință ești tracasat atunci când vrei să faci niște reparații,încât te lași păgubaș și o lași să se prăbușească.Fără niște criterii clare,scrise și nu mereu schimbate,nu se va rezolva nimic.Vina o văd tot la autoritățile locale care trebuie să facă aceste reguli clare și cunoscute de toată lumea,dar nu o fac,ca să poată face aranjamentele cu mafia imobiliară.
comenteaza