1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021
Versiune
Mobile
Hai că mi-ai făcut poftă
SmarandaN [utilizator], Duminică, 29 martie 2020, 19:02
+8/24
Mulțam, Eugen Istodor! După ce termin cu „The Sinner”, mă aștern pe „Freud”, că mi-ai stîrnit interesul. Măcar să pot spune într-o zi, cînd m-or întreba nepoții cum mi-am petrecut Marea Izolare, că m-am uitat la filme proaste cît să-mi ajungă nouă vieți.
nici n-am mai citit. din titul erai iar tu
alex [anonim], Duminică, 29 martie 2020, 20:00
-2/36
Redactia vad ca nu ia masuri. Tu nu te opresti.
Cu ce ti-a gresit lumea asta?
Serial numai bun pentru axn
mimiloi [utilizator], Duminică, 29 martie 2020, 21:13
-3/29
O adunatura jalnica de mistica ieftina cu politist plus film noir si colac peste pupaza tesuta pe bietul Freud care n-are nicio vina pentru toata aiureala asta.
Regret timpul pierdut.
In pandemie nu faci nazuri.
dmnt [utilizator], Duminică, 29 martie 2020, 21:34
+9/15
Pentru IZOLARE a fost satisfacator.......
Cineva
Contrache [utilizator], Duminică, 29 martie 2020, 21:58
-6/26
sa ia covidul din mana acestui individ! Are prea mult timp liber ca sa-si bata joc de scris!
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 29 martie 2020, 22:35
+11/17
Nu inteleg...
mamaika [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 7:38
-6/22
...cum insista astia sa-ti acorde spatiu pentru “articolele” tale. Jalnic...
Să-i fii recunoscător
comentatordiletant [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 9:42
+2/8
Ți-a oferit o opveste amuzantă în vremi de mare plictiseală și mare restriște - thanks for sharing :-)
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Luni, 30 martie 2020, 10:28
+3/3
die deutsche Sprache
Moi [anonim], Luni, 30 martie 2020, 10:43
+6/8
Hmmm... ca spectator din România, țară destul de familiară cu limba germană, să fii șocat de limba germană vorbită într-un film a cărui acțiune se petrece în spațiul german ..... asta e cu adevărat șocant! Altfel, cine a mai citit câte ceva din Freud și din Culianu (Eros și magie în Renaștere), ar înțelege legătura dintre psihanaliză și fantastic, dintre demonii care bântuie subconștientul și teoriile lui Freud, dintre himerele imperiului decrepit și angoasele ce izvorăsc din experiențe personale inhibate. Altfel, desigur, reușita filmului e discutabilă.
Netflix, "fast cinema" si propaganda
animatron [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 11:22
-7/23
Util sa stiti ca oamenii de acolo nici nu isi ascund obiectivele de propaganda ideologica "progresista".

La majoritatea productiilor Netflix, puteti citi in revistele de critica de film, in interviurile pentru promotia dinaintea lansarilor se afirma foarte clar de catre showrunneri si regizori/scenaristi ca e vorba de a transmite idei care sa sustina "diversitatea" rasiala/sexuala, feminismul, globalismul, migratia, etc.

Cautati articole pe internet despre "woke" pt a intelege cat de amplu si periculos a devenit acest curent ideologic de extrema stanga pentru creatia artistica si libertatea de exprimare.

Pana si fostul presedinte Obama a cerut public tinerilor "progresisti" sa stopeze raspandirea "woke" si sa inceteze agresiunile si insultele contra celor care au alte idei. Spunea ca a fost alertat chiar de fiica sa, ea fiind studenta si socata de atitudinea intoleranta a unor "progresisti".

In productia de la Hollywood, sa introduci elemente de "woke" in filme a devenit quasi-obligatoriu, e ca in politica URSS, trebuie sa produci arta "implicata social si cu inalta constiinta politica" (a se intelege ecologista, progresista si socialist-democratica).

Dl Istodor ne-a oferit recent o poveste simpla, de la Iasi, despre acel tanar care plecase pe cal sa-si vada sotia la maternitate, aproape un basm in Europa aflata sub zodia molimei.

S-ar putea face un minunat scurt-metraj, e plin de simboluri in povestea acelui moldovean, e speranta si dragoste, e naivitate si hotarare, e un eroism autentic, de zilele noastre.

Daca s-ar face de catre Netflix, in stil "woke", pai am avea un afro-american gay care ar pleca pe trotineta electrica, spre New York-ul lovit de coronavirus, sa-si vada "sotul" asiatic transgender care tocmai si-a terminat operatia de schimbare de sex.
Dupa o casatorie emotionanta ar pleca impreuna spre frontiera mexicana sa adopte dintr-un centru pt migranti o fetita hispanica ai carei parinti au fost impuscati de o hoarda de suprematisti albi. Oscar..
O fi bine?
Absurdistanul [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 11:38
-7/17
Salut Eugen,
credeam ca sunt singurul care a vazut distorsiunea eronata dintre adevarul istoric si personajul principal al acestui serial.
Dar ce nu fac azi, producatorii, ca sa atraga spectatori?
Iau orice personaj istoric si il transforma conform cerintelor actuale ale publicului.

In curand vom vedea un Ceausescu erou galactic, Kublai Kan - calugar shaolin, Mihai Viteazul - Superman Valahic, Andra - Frumoasa Adormita, Shakira - Vrajitoarea pitica etc.

Realul se va impleti cu irealul datorita nevoii de consum psihedelic si istoria va fi greu de descifrat!
O fi bine?
Sigur te cheamă Moi
comentatordiletant [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 12:09
+2/8
și nu Ich?
Es ist nicht wichtig!
Moi [anonim], Luni, 30 martie 2020, 12:31
+4/4
... nu-i așa?
???
comentatordiletant [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 13:28
-2/8
Je ne sais pas, je ne connais pas l'allemand.

I don't know, I don't speak German.

Я не знаю, я не знаю немецкий. (nici rusa, da' am vrut să mă dau mare; merci, Google Translate!)
Eu saracul...
grigoreagape [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 15:01
+7/9
Credeam ca-i documentar istoric cu dublare in limba germana
Adevarul istoric?
LL [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 15:18
+9/9
Oare chiar cunosti ADEVARUL ISTORIC ??? :)
Este un film, nu are pretentia exprimarii adevarului istoric, este foarte bine realizat din toate punctele de vedere!!!!
Povestea este interesanta si frumoasa! Buna regie, bun scenariu. Va recomand!

Apropo de adevar istoric: Spartacus, Imperiul Roman, ...Dacii, ...s.a. chiar reprezinta adevarul istoric?
relax man
debrid [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 16:33
+6/6
Nu e film istoric si nici documentar.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Luni, 30 martie 2020, 17:26
-1/3
Credeam ca esti serios, doar biased
Parzivall [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 17:27
+4/8
dar aici suni ca simplex!!!
putine legaturi cu biografia lui Freud totusi....
Freemam [anonim], Luni, 30 martie 2020, 18:03
+5/7
Totusi serialul prezinta si descrie perfect parsivenia , uneltirile aristrocratiei maghiare , manevrele dubioase de care erau capabili pentru a duce Ungaria pe picior de egalitate cu Austria in Imperiu. Pentru cei care cunosc istoria Imperiului habsburgic, pozitia Transilvaniei in imperiu, in special ardelenii ai caror strabunici si stra strabunici au prins acele vremuri si le-au povestit, este foarte interesant serialul. Atmosfera, obiceiurile sunt familiare si Ardealului de jumatate a doua a sec XIX. Din pacate pentru noi romanii ardeleni, perioada respectiva coincide cu momentul in care am pierdut protectia casei imperiale si am incaput pe mana ungurilor. A urmat o perioada grea, pana la Marea Unire, mai bine de jumatate de secol in care Transilvania a fost integrata in Ungaria si toate nationalitatile in afara celei maghiare au fost oprimate. Au urmat numeroase crime ale ungurilor, miscarea Memorandista, arestari. "Bunul Imparat" nu a mai putut sa faca fata presiunii si manevrelor aristrocratiei maghiare, Dualismul iesind castigator. Exact in acea perioada eroul nostru national Avram Iancu aliat al Imperiului de la 1948 si ulterior, a inebunit la propriu. Deznadejdea, pierderea sprijinului Vienei l-a adus in patima alcoolului. Prin Avram Iancu dar si anterior noi am fost loiali imperiului dar am fost abandonati in final de Austria. Nu cred insa ca Viena putea face fata presiunilor Budapestei decat printr-o noua confruntare armata. Ungaria devenise prea puternica si periculoasa in Imperiu. La scurt timp dupa incorporarea Transilvaniei in Ungaria si pierderea independentei in cadrul Imperiului, in 1872, Avram Iancu a murit in mizerie si degradare. Filmul descrie perfect atmosfera epocii respective.
apropo
Contrache [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 18:15
-5/5
serial cu 6.7 pe imdb? vai maica lor, sub 8 nu se uita decat prostii darmite sub 7. Nu te enerva degeaba, e statistica, nu poti invinge statistica. Te uiti la un mic kkt vopsit.
reality salute you
albik [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 18:43
+3/7
pentru cei ramasi cu mintea in trecut realitatea contemporana e ceva insuportabil asa ca gasesc diverse subterfugii pentru a o indulci: Netflix e de extrema stanga :) Cum indraznesc sa vorbeasca in filme despre subiecte actuale ce preocupa societatea americana, precum drepturile minoritatilor sexuale, imigrantii, cum sa fie abordata tematica schimbarilor climatice sau inegalitatea sociala? Sau cum sa apara in filme persoane de culoare sau femei in roluri principale?

Asa ceva e inadmisibil, trebuie sa ne intoarcem la filmele cu cowboy si cele in care persoanele de culoare interpretau doar roluri de servitori. Gay-ii sunt imorali si nu au ce cauta in filme iar femeile trebuie distribuite doar in roluri ce se conformeaza imaginii traditionale a femeii, doamne fereste de roluri de supereroi sau alte rataciri indecente.

Pai abia acum e ideologie, la fel ca in comunism unde singurele filme acceptate erau cele cu ingineri agronomi, tarani colectivisti si tineri eroi comunisti. Sa compari abordarea unor subiecte contemporane de catre artisti si regizori americani cu deplina libertate de creatie si care abordeaza subiecte diverse dintre care unele se pare ca te obsedeaza, cu climatul politic totalitar din fosta URSS, care nimicea libertatea de creatie, e pur si simplu aberant.

Pe dumneata altceva te deranjeaza, anume subiectele abordate. Ti se pare inadmisibil ca astfel de teme sa fie mentionate, fie din cauza unui puritanism habotnic care considera unele subiecte tabu sau chiar imorale, fie din cauza ca unele realitati din SUA te deranjeaza (LGBT, recunoasterea inegalitatii, abordarile climatice etc).

Daca nu-ti place nu te uita, citeste Biblia si vizioneaza Fox News, dar asta nu te va ajuta sa accepti ca lumea s-a schimbat si ca filmele reflecta aceasta realitate.
un singur lucru il descrie perfect,
Coresponedntu [utilizator], Luni, 30 martie 2020, 18:58
+4/6
si anume, atmosfera Imperiului Habsburgic in perioada de dinaintea Dualismului. Si mai ales serialul prezinta foarte corect parsivenia si uneltirile murdare ale nobilimiii maghiare avand ca obiectiv obtinerea statutului Ungariei de egal in relatia cu Austria. Pentru noi romanii ardeleni, ai caror bunici, strabunici au trait atmosfera epocii in Imperiu, serialul este interesant. Personal recunosc in poze ale strabunicului tinuta si mustata a la Franz Josef, foarte populare in Ardeal la vremea resectiva. Ca o paranteza, trebuie spus ca dupa ce presiunile si actiunile nobilimii maghiare au reusit, dupa ce prima data in istorie Transilvania a fost integrata in Ungaria pierzand statutul de independenta relativa in cadrul imperiului , a urmat pana la 1918 o perioada grea pentru toate nationalitatile din Ardeal, de oprimare a celor care nu sunt maghiari. reamintim miscarea Memorandista, arestarile abuzive, asimilare fortata etc. Bunul Imparat, protectorul pana atunci al romanilor si celorlalte nationalitati nu cred ca avea puterea sa se mai opuna, Ungaria devenise prea puternica si periculoasa, Poate doar un nou conflict armat. De altfel, in acea epoca, imediat dupa ce masinatiunile nobilimii maghiare au avut sorti de izbanda, eroul nostru national Avram Iancu, aliatul Vienei la 1848 si ulterior, a cazut prada deznadejdii. Fiind abandonat de casa imperiala careia i-a fost fidel, a devenit alcoolic, iar in 1872 a murit in mizerie. Interesant serialul dpdv al descrierii vietii si relatiilor sociale in Imperiul multinational austriac , al modului parsiv, diabolic in care unelteau elitele maghiare pe langa curtea imperiala de la Viena. In rest, serialul respecta partial datele din biografia lui Sigmund Freud si exagereaza in stil horror-SF in domeniul medical.
comenteaza