1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021
Versiune
Mobile
intrebare
adrian_rolland [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 11:36
+6/24
Conform interviului "Mamele care lucrau nu mai au de lucru, tații care lucrau pe la șantier, la chestii auto nici ei nu mai au nimic."

Ce ii opreste pe acestia sa faca curetenie intre blocurile unde tot ei locuiesc? Sa arate un pic de bunavointa ca vor sa schimbe ceva...
primaria sector 5 e plina de nulitati
qwerasdf [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 12:12
+15/17
obsedate de propriile persoane, incepand cu primarul florea, care sufera de cultul personalitatii

a platit pe o cutie d-aia rosie, cu un bat infipt, 2500 de lei
si a umplut tot sectorul 5 de mizeriile alea

cati copii ar manca de banii aia? cata scoala ar putea sa faca?!

mizerabilule #DF, esti orice, dar nu om!
Du-le droguri si alcol
natbl73 [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 12:34
0/22
sa vezi cum scade violenta

Aia mici oricum erau la program de "calire" pentru o viata ca a parintilor lor, intr-un ghetou unde nimeni "nu le face", "nu le da"
S. O. S. copiii!
Ilenuca1 [anonim], Marţi, 7 aprilie 2020, 12:49
+6/16
România nu poate face abstracţie de aceşti copii! Priviti-i atent! "Ia priviti-i cum se sting..."
Ce îi oprește?
comentatordiletant [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 13:29
+4/16
poate vecinii...
Un om extraordinar
DanIonita1 [anonim], Marţi, 7 aprilie 2020, 16:14
+9/23
daca mai multi am face 5% din cate face el, ar arata altfel tara. Si cand te gandesti ca in timpul asta sunt la butoane si se joaca cu resursele orasului niste nenorociti....
Realitatea lumii noastre
contributor.bis [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 17:29
0/16
"Hai sa facem curat între blocuri !"
Pare simplu, când te exprimi din dosu' unui ecran anonim, nu-i asa?
Ei bine, activati într-un OGM (care se loveste zilnic de astfel de probleme ) si veti întelege ca Realitatea e mult mai complicata. Si nu numai în Ferentari.
Politica voroavei demagogice nu serveste la nimic si nu ajuta pe nimeni.
Naspa...vecine !
contributor.bis [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 17:36
-1/17
"Ce îi oprește?
Poate vecinii..."
...Sau poate lipsa de voluntari (din care nu cred ca faceti parte) care sa ajute la a reface o lume uitata de toti, de politicieni, de Ministerul Educatiei, de Ministerul Sanatatii, de Transporturi, s.a.m.d.
Daca se baga bani în dezvoltarea unor astfel de cartiere, ce mai furam noi USL-istii ?
Dar, pe de alta parte, daca situatia s-ar remedia "acolo", nu ne-ar mai ramâne în vizorul nostru mioritic decât ungurii si evreii.
Cam naspa...vecine !
In Norvegia s-a gasit solutia
Leo55 [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 18:06
+1/15
daca nu ai posibilitatea sa-ti cresti copilul corespunzator ti-l ia statul si il ofera pt adoptie internationala.
Acolo nici vorba sa faci un copil pe care apoi sa-l exploatezi trimitandu-l la cersit sau la furat.
Sa aiba grija statul sa le dea tot ce este necesar acestor copii nu este posibil nici chiar in cele mai bogate state! Asa ca degeaba blamati autoritatile ca nu aloca resurse pt cresterea si educarea acestor copii, nu dispune de aceste resurse!
in conditiile
DanIonita1 [anonim], Marţi, 7 aprilie 2020, 19:02
+5/13
in care statul plateste "spor de conditii vatamatoare" tuturor bugetarilor indiferent ce lucreaza + alte mizerii...cam greu sa nu fie blamat ca nu are resurse pentru acesti copii.
Fa ca el, pozeaza-ti realizarile,
natbl73 [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 19:05
-1/13
si pune-le pe feisbuc. Tu iti vei lua laicuri, iar acolo a doua zi va arata la fel. Dar tu vei avea laicuri.
bravo
Ilidia [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 20:27
+1/13
Bravo, cinste lui. Dar principalii vinovati sunt exact cei "ajutati"...Care-si cresc odraslele pregatindu-i sa ajunga exact ca ei...
GHETOU
Eduard Ivan [anonim], Marţi, 7 aprilie 2020, 22:07
+3/11
Le asigur eu locuinta si loc de munca in agricultura, la 3-4 oameni din ghetou, Crezi ca vor accepta ?
Copiii de azi
Costi888 [utilizator], Marţi, 7 aprilie 2020, 23:47
-2/12
Infractorii de maine. Sa fim seriosi. Copiii aia nu au nicio sansa acolo. Cum spunea cineva, ar trebui institutionalizati, avut grija de ei si tinuti in scoala. Ce ajutoare sa le dea primaria? Bani si mancare la parinti? Si ce ai rezolvat, ca doar cresti inca o generatie de infractori.
probabil
zgubilitix [utilizator], Miercuri, 8 aprilie 2020, 1:11
+2/8
Probabil ca nu toti. Dar cu siguranta s-ar gasi cativa. Dar si faptul ca nu ar accepta nu inseamna ca nu au nevoie de ajutor - care ar trebui sa inceapa cu educatia. Da, stiu, nici asta nu vor. Si ia timp sa schimbi generatiile. Si totusi si ei sunt oameni, si lor le e foame. E mai frumos sa ajuti decat sa le intorci spatele.
daca
DanIonita1 [anonim], Miercuri, 8 aprilie 2020, 1:40
+3/7
te documentezi putin despre ce a facut omul asta in S5, vei vedea ca face lucruri minunate de ani buni, nu a dus acum un pachetel si a postat pe fb. Sa nu facem nimic (de fapt sa ii persiflam pe cei care fac) e cel mai usor.
@contributor.bis
adrian_rolland [utilizator], Miercuri, 8 aprilie 2020, 8:00
+3/7
Pai explicati mai bine dvs! Era doar o constatare ca oameni care se pling de diverse lipsuri, NU FAC NIMIC pentru a elimina o mica parte din ele. Da, eu stau in fata unei tastaturi si scriu, aia stau la scara blocului si se uita cum vecinu' ii arunca punga de kkt in cap... Dar EU neaparat trebuie sa fiu intr-un ong sa inteleg de ce vecinul face asta, nu ?
@zgubilitics
adrian_rolland [utilizator], Miercuri, 8 aprilie 2020, 8:05
0/6
Cam citi ani le-ar trebui sa astepti pina cind acei oameni care acum nu vor / nu pot sa se educe pe ei /sa-si euce copii, sa-si schimbe mentalitatea?

Ce fac marile organizatii iubitoare de romi pentru ei? Ce fac alesii lor in parlament - a... stiu, isi trag malaiul pentru ei.. Ce fac cu locurile GRATUITE din scoli si facultati - mda... astea se vind la non romi, fac si ei un ban cinstit - stii ca pentru a intra pe un asemenea loc, trebuie sa ai recomandare de la o organizatie roma ;-)

Iar timp de 30 de ani au tot fost ajutati.. plus inca citeva zeci de ani ininte de 89 cind erau OBLIGATI sa termine o scoala si sa aiba un loc de munca.
Da, e cam nașpa, „vecine” atotștiutor
comentatordiletant [utilizator], Miercuri, 8 aprilie 2020, 9:41
+6/6
...să faci presupuneri despre alții. Ați văzut în comentariul meu o poantă, dar nu e cazul. Nu sunt bucureștean, n-am văzut niciodată Ferentariul, dar am văzut în alte orașe cum arată un (UNUL doar) fost cămin de nefamiliști de pe vremea comuniștilor, locuit acum de indivizi cu ocupații suspecte sau fără ocupație, care și-au întemeiat familii cu care locuiesc într-o singură cameră. Pe baza lor și din articolele d-lui Nicolae am încercat să-mi imaginez despre ce e vorba. Și nu cred că procentul „mamelor și taților care lucrau” este semnificativ în masa celor fără ocupație sau cu ocupații ilicite – și care nu numai că nu au inițiative cetățenești, dar nici nu și-ar „încuraja” vecinii să le aibă. Mai mult, nici sus-amintiții părinți nu cred să aibă un nivel al educației care să ajungă la cotele amețitoare ale voluntariatului ca manifestare supremă a simțului civic.
Iar ceea ce face d-l Nicolae acolo e extraordinar, încearcă să ofere nu pomană, ci educație, șansa unui alt viitor unui grup cât mai numeros de persoane educabile – deci copii.
Cât despre mine, de unde știi cine sunt și ce fac? Nu, nu fac voluntariat în sensul dat de tine. Ca working single parent al unui tânăr autist, care are nevoie de supraveghere 24/7 da, autiștii au tulburări de somn și nu rar plec la serviciu la 6 dimineața fiind treaz de la 2 noaptea), nu prea am timp de voluntariat. Dar pe stradă copilul meu ține în mână unh ambalaj până când vede un coș de gunoi, iar dacă nu nimerește, ridică ghemotocul și îl pune iar la coș, adunându-le și pe cele din jur, aruncate de alții. Fac voluntariat printre părinții autiști pe care-i cunosc: traduc pro bono informații din limbi străine pentru publicarea de materiale, ajut cât pot la organizarea unor evenimente și uneori donez bani. Am donat chiar și când am trăit din indemnizația copilului.
Și culmea, n-am nimic cu ungurii sau evreii. Și am văzut mulți ca tine care-au umilit sau mi-au umilit copilul – cu scuza ulterioară că „nu arată autist”.
sectorul 5
olimpus [utilizator], Miercuri, 8 aprilie 2020, 14:17
+6/6
arata atat de prost din cauza conducerii proaste pe care a avut-o mereu. Vanghelie care la un moment dat ajunsese sa controleze o marte parte din PSD a fost Dumnezeu in sectorul 5, dar in loc sa ajute oamenii sa iasa din mizerie le dadea pomeni o data la 4 ani cand trebuia reales. Saracia unei tari pline de resurse de altfel e cauzata mereu de conducerea incompetenta si hoata.
suferinta copiilor
Ilenuca1 [utilizator], Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 10:53
+1/3
Valeriu Nicolau este un erou. Mai înlătură din spaima acestor copii. Doamne, cum putem trăi văzându-i atât de necăjiţi? Ce fel de ţară, ce fel de stat, ce fel de popor suntem?
suferinta copiilor
Ilenuca1 [utilizator], Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 10:53
0/2
Valeriu Nicolau este un erou. Mai înlătură din spaima acestor copii. Doamne, cum putem trăi văzându-i atât de necăjiţi? Ce fel de ţară, ce fel de stat, ce fel de popor suntem?
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 20:34
+2/2
comenteaza