1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021
Versiune
Mobile
De ce să urli,bă?!
asavreau [utilizator], Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 11:45
0/14
Binele nu se uită și dacă urli,nu înseamnă că ai făcut un bine.Că unii uită,unii pe care nu vreau să-i numesc ,să nu se spună că fac discriminări,este păcatul lor.Lor,oricât bine le-ai face,li se pare că-i o obligație a ta și trebuie umblat la educație.Așa au fost educați,de noi.Când media urlă că statul este obligat să dea fără a pretinde ceva,asta obținem.Revin,dacă urli,nu vei demonstra că ai făcut un bine.Cel care te-a făcut să urli se va bucura că a reușit să te facă s-ți pierzi cumpătul.Și să se laude ce grozav este el.Mie îmi vine să urlu când văd reporteri prezentând indivizi cu tupeu,cu vocabular nesimțit,drept lideri ai unor comunități ,care înjură instituțiile statului că nu le dau ce vor ei.
Binele trebuie facut discret
Roman_Cetatean [utilizator], Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 12:02
+1/13
si nu "urlat". Pentru ca daca il "urli", risti sa starnesti in randul celor care nu il fac uzual reactii inverse (oamenii se vor simti inferiori, uite bah, eu nu ma duc in ghetoul ala, stau acasa cu pisica si nevasta si scriu pe fb toata ziua...si desi contribui la stat cat o scara de bloc, nu stiu ce se intampla cu banii si munca mea, ca nu primesc nimic de la stat, dar mai mult, acum sa ma duc si sa fac si acolo chestii...? etc...).
Binele se EDUCA, zic eu. Prin puterea exemplului, prin educarea in spiritul tolerantei, empatiei. Ori astea nu au priza la o societate abrutizata de modelele promovate tip nonvaloare, agresata de mass-media, online etc cu orice altceva decat acel discurs de intelegere reciproca, de empatie, de toleranta. La noi functioneaza scandalul, galagia, tipetele- pt ca asa s-au educat si invatat oamenii. In acest context acest "bine" daca e si el "urlat" e adauga unei galagii deja existente.
De asta nu prind nici campaniile de donatii, teledoane etc, decat la o parte din populatie.
Si mai e ceva- inclusiv solidaritatea lipseste.
Ce face Valeriu Nicolae prinde doar la o mica parte din lume. Si nu lipseste promovarea, de ani buni se tot promoveaza, uneori extrem de agresiv. Si asta enerveaza. Duce la reactii contrare. Poate ar trebui sa schimbe strategia.
Acum, apropos de alt "bine": zilele acestea s-au pus in functiune in multe comunitati marginalizate multe retele de voluntariat pt ingrijirea persoanelor vulnerabile (varstnici singuri, dizabilitati, copii etc), parteneriate cu multe firme care doneaza(catering, mancare, medicamente, etc). Este o recrudescenta la nivel local, ce depaseste ce s-a realizat in 10 ani de promovare voluntariat si modele gen Valeriu Nicolae. Si nu mai apar toti acestia in presa, nici nu tin sa se promoveze, sa "urle" binele pe care il fac. Oamenii din localitati vad cine, ce face si apreciaza altfel ajutorul.
PS: si Becali isi "urla" binele pe care il face. Si e promovat agresiv de mass-media. Dar...
Felicitari
robyzs [utilizator], Sâmbătă, 11 aprilie 2020, 19:22
0/8
In astfel de momente grele se remarca oamenii cu caracter care vor sa traim intr-o lume mai buna
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 12 aprilie 2020, 0:26
-3/7
eu nu de smerenie vb
Roman_Cetatean [utilizator], Duminică, 12 aprilie 2020, 12:09
+1/3
ci de faptul ca nu ar trebui promovat agresiv/"urlat", pt ca s-ar ajunge, daca vreti sa fac o paralela cu tipul de "bine" promovat de sectanti sau de acei "profeti" americani, cu mult tam-tam. Isi creeaza o "bula" a lor si in rest genereaza dispret/respingere.

Ne-ar fi util si necesar acum cate un Valeriu Nicolae in fiecare oras/cartier/sat unde exista zone cu persoane sarace. Desi, eu zic ca mai degraba, ne-ar trebui un stat implicat, care sa puna asistenta sociala la treaba la modul serios si altfel decat sa faca hartii si situatii/raportari din birou...
Prevad ca dupa ce trece criza si atentia se va diminua pe sectorul Sanatate, vom avea (sper) atentia pe domeniul asistentei sociale. Pt ca altfel, dramele personale/familiale/de comunitate se vor multiplica, paralel cu infractionalitatea.
Asistenta sociala nu inseamna doar sa arunci niste bani la cei vulnerabili, inseamna sa ii ajuti sa depaseasca perioadele dificile, sa ii ajuti sa se (re)integreze, sa lucreze, sa obtina ei venituri samd.
Bine?
Ion_RoaitaDA [anonim], Duminică, 12 aprilie 2020, 21:36
0/2
Eu zic ca matale folosesti niste cuvinte pe care nu le intelegi, aparte de ce faci, sa dai de mancare la cei ce nu au.
Binele meu, adica o burta plina de mancare inseamna niste animale ucise cu sange rece in abatoare, deci raul alcuiva.
Asa ca nu mai trambita ca faci bine.
Duci de mancare la niste creaturi care nu-si pot procura hrana singure. Atata tot.
Mai informează-te!
comentatordiletant [utilizator], Duminică, 12 aprilie 2020, 23:04
0/0
V.N. le dă EDUCAȚIE beneficiarilor fundației lui; știe că pe burta goală puțin îți pasă de teorema lui Pitagora, deci îi și hrănește, se-ngrijește de sănătatea lor, dar îi învață importanța învățăturii. Că nu-i face vegani? Va fi alegerea lor la maturitate; dar dacă în balanța ta a-ți hrăni semenii e muuuuult mai sus decât a propovădui veganismul, cred că e problema matale, nu a lui Valeriu (scuze, d-le Nicolae, pentru familiarism) sau a noatră, a celor care-l admirăm.
o intrebare//si pt dl Valeriu N
vivatcrescatfloreat [utilizator], Luni, 13 aprilie 2020, 0:49
0/0
Domnule Valeriu Nicolae, toata admiratia pentru ceea ce faceti //si asta de mult timp.Am o intrebare oarecum retorica, dar si pentru dumneavoastra: De ce oare cei FFFF BOGATI din comunitatea rroma, nu se implica sa isi ajute fratii lor mult mai saraci?? Nu stiu din ce unii si-au facut averi fabuloase, vile ff scumpe, poarta lanturi
grele, de aur, la fel inele si bratari de aur masiv, inmormantari si nunti stil faraonic. masini scumpe, etc DE CE nu isi ajuta semenii rromi???
comenteaza