1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020
Versiune
Mobile
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 12 iulie 2020, 7:35
+10/24
Românul
Mitrica [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 7:41
+12/22
A fost învățat de comuniști. Nu scria Beniuc: ”Sunt măr de lângă drum și fără gard, La mine-n ramuri mere roșii ard. Drumețule să iei fără sfială, că n-ai să dai la nimeni socoteală” ? Așa că după ”revoluție” românul ia de peste tot și de unde poate, după funcția pe care o deține, și nu dă socoteală nimănui. Averea României e în conturile grase ale ”oamenilor de afaceri” cu care ne-am trezit peste noapte, fără să fi moștenit averea de la moșii și strămoșii lor, fără s-o fi câștigat, că nu era când s-o câștige. A mai rămas ”luată fără sfială” și n-a dat socoteală nimănui.
Romanul
pavel [anonim], Duminică, 12 iulie 2020, 7:41
+14/20
Este lipsa de educatie si mentalitatea ca exista doar drepturi, fara obligatii de natura legala sau morala si fara respectul proprietatii private apartinand altor concetateni. Este aceeasi mentalitate a fericitilor posesori de animale de companie, care in timpul plimbarii acestora gasesc ca este normal ca nevoile acestora sa fie facute pe roata sau caroseria oricarei masini intalnite in cale sau pe portile si gardurile aflate in drumul lor.
Ultima fraza...
Cataleya [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 8:37
-9/21
...cea "ingrosata" e de-a dreptul penibila.
Mai ales in contextul articolului.
Dar nu e de mirare ca Istodor compara femeile cu corcodusele.
Atat poate, atat face.
de ce e romanul rasist?
eucomentez [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 8:52
-5/17
Nimeni nu crede că-i ceva de rău. Pur și simplu se jigneste. Se jigneste cu plăcere. Instiga la ura presedintele tarii la televizor, sefii de partid, moderatorii de emisiuni. Si e gratis!

E instictul asta de a face rau unde se poate, din placere, ca omul sufera oricum din cauza prostiei si a lenii, "dar las' sa sufere si altii, ca si eu am suferit destul".
romanul HOTz
rasanu eleonora [anonim], Duminică, 12 iulie 2020, 8:57
+5/11
De ce nu scriti cu majuscule acest articol, sa vada toti neghiobii de ori ce varsta ?
d'aia nu poti face un fond de dezvoltare in ro
ics_11 [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 9:30
+10/16
din cauza comportamentului mentionat mai sus nu se poate face un fond de dezvoltare in romania : cel putin 50% dintre angajati vor avea ca scop transferul banilor in propriile buzunare. nu mai zic de hotii care nu sunt angajati ... :)
de ce sa nu luam?
B.T. Alexandru [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 10:39
+6/10
Mihai Beniuc, prototipul petului comunist. Studiat de generatii de elevi. Reamintesc , "Marul de langa drum" :

"Sunt măr de langă drum și fără gard.
La mine-n ramuri poame roșii ard.
Drumețule, să iei fără sfială,
Că n-ai sa dai la nimeni socoteală.
Iar dacă vrei s-aduci cuiva mulțam,
Adu-l țărânei ce sub mine-o am.
E țara ce la sânul ei ne ține,
Hrănindu-ne pe tine și pe mine."

Spiritul lui , inca este viu.
Final de prost gust
mescaline [anonim], Duminică, 12 iulie 2020, 10:49
+5/11
Da' banuiesc ca trebuia sa inchei apoteotic si sa defulezi mascat.
Corcoduse
CristescuPRadu [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 14:52
+4/8
Pai si Creanga fura in Amintiri din copilarie. Si nimeni nu-l acuza, ba se mai invata si la scoala. Si asta inca din secolul XIX, pe vremea regimului burghezo-mosieresc. Ma mir ca nu se spune ca de la comunisti sau de la Ceausescu au invatat romanii sa fure fructe(mai ales dude si corcoduse). Ar fi fost trandy sa-l implici si pe Ceausescu in asta. Trebuie sa spui musai si sa-i acuzi numai pe romani ca daca amintesti de minoritari, gaia te-a luat.
Aceeasi
persuasiv [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 17:51
+2/2
poliloghie.Doar decorul e altul.Patetica sfortare.
dar
vizirul [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 18:28
+6/8
de Vlad Tepes ce zici,ca nu avea de- a face cu comunismul pe care incerci sa dai vina instinctului de a fura a romanului?Cred ca istoricii onesti si juristii onesti ar trebui sa cerceteze cauzele acestor apucaturi tipic romanesti,fara false pudori,si motivele pentru care ele se perpetueaza.
Piața - românul
Alice [anonim], Duminică, 12 iulie 2020, 18:47
+5/5
românii rup fara rusine si plante protejate... recent a fost scandalul cu rezervaţia de bujori din Munţii Măcinului, devastată de turişti...plante rupte cu radacini cu tot...o mamaie cu buchete mari...
Pestele tot de la cap se-mpute
Titus [anonim], Duminică, 12 iulie 2020, 19:04
0/2
Recunosc "trasatura nociva" cronica a poporului roman descrisa mai sus. CONDUCATORII ne-au invatat rapid sa purtam masti (in alte vremuri cravate de pioneri). La fel de rapid ne-ar putea invata sa renuntam la acest comportament, daca AR VREA. Dar atunci ce castiga ei? Este mult mai greu sa furi intr-o tara in care furi numai tu si inca cativa, in care o multime "curata" este cu ochii pe tine.
Rasism
Beta Alfa [utilizator], Duminică, 12 iulie 2020, 19:50
0/4
Romanii pot fi rai, lenesi prosti etc. etc., treca de la noi, dar crima suprema e ca sunt "rasisti". Asta nu poate fi iertat... chiar nu v-ati saturat Dumneavoastra & apostolii progresismului de a da in toata lumea cu maciuca "rasismului" ? Deja e o placa uzata si devine contraproductiva pentru propagandistii ei
...
Leana [anonim], Luni, 13 iulie 2020, 3:55
0/2
Dar care este problema dacă se ia un fruct dintr-un pom care nu este într-o curte? De ce ar fi furt? În Timișoara nimeni nu culege fructe din pomii din spațiile publice. Și rămân storcite, împuțite pe jos - cireșe, caise, șamd. (teii și nucii sunt o excepție). Este urât să rupi crengile, este urât să furi din curți (deși când stăteam la curte și îmi erau "jefuiți" pomii eu rugam oamenii doar să nu rupă crengile, nu mi s-a părut vreodată o problemă că cineva lua, de poftă, un fruct. Sau o floare. Mai mare jaf făceau veverițele - din aluni nu apucam să mâncăm mai nimic. Și da, poate avea cineva poftă de o floare. Mi s-a întâmplat să îmi ceară pe stradă o doamnă un ghiocel (aveam un buchet) că este gravidă și îi este poftă. Oricum mi se pare că dacă nu diferențiezi furtul de culesul, din drum, a unor dude, mai ales pentru un copil, dar nu numai... problema este la tine.
Ai observat si ca nu este vorba despre copii?
Inapasevedeinvers [utilizator], Luni, 13 iulie 2020, 8:24
0/0
Articolul este despre altceva
exact...
eucomentez [utilizator], Joi, 16 iulie 2020, 15:25
+1/1
Nu v-ati saturat de jignit ungurii pe toate canalele de stiri si in toate ziarele? Ura si stirile false despre minoritatile din Romania sunt unice, nici un canal de televiziune sau ziar din europa sau SUA nu-si permite astfel de atitudini, iar amenzile pentru declaratii jignitoare sunt la ordinea zilei pentru politicienii romani, ziarele dar si moderatori de emisiuni din tara.
Nuantele sunt necesare, just!
Namaste! [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 10:26
0/0
multumiri!
Din vremea Vechiului Testament biblic,
Namaste! [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 10:45
0/0
dinadins se lasa o parte din ogor, camp sau livada ori din vie, necules/neculeasa, ofranda obligatorie pentru drumetii intamplatori, pentru saraci, orfani, vaduve si chiar pentru pasarile cerului!
Asadar, nu-i bai, sa culeaga; desigur, fara vandalism...
Bravo dvs.!
Namaste! [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 11:00
0/0
Multumiri pentru comentariu.
comenteaza
Cookie Settings