1 € 1 USD 4,1874luni 28 sep 2020
Versiune
Mobile
A.Th. C.
schroedinger [utilizator], Luni, 13 iulie 2020, 15:46
+7/15
Esti in urma cu un deceniu!
Mai bine citeai care este strategia de tara a Germaniei, tocmai facuta public in urma cu doua saptamani.
Pe urma iti recomand sa citesti: https://www.breitbart.com/environment/2020/06/29/u-n-warns-of-devastating-environmental-side-effects-of-electric-car-boom-2/, ca sa vezi cum este cu electrica la auto!
Exista deja solutii pentru ca H2 sa fie solidificat si transportat ca atare.
Probabil hidrogenul
Futurist Irefutabil [utilizator], Luni, 13 iulie 2020, 15:49
+4/4
Va inlocui treptat locurile in care "Dieselul" este rege (trenuri, vapoare).
si tractoare
Atoatestiutorul [utilizator], Luni, 13 iulie 2020, 17:17
+2/4
...trenuri/vapoare/tractoare/utilaje miniere.
@A.Th.C
adrian_rolland [utilizator], Luni, 13 iulie 2020, 17:50
+2/2
"Puncte de încărcare apar la tot pasul, în Regatul Unit fiind de două ori mai multe decât stațiile de benzină. "

Pai si NU ESTE LOGIC sa fie asa daca range-ul vehiculelor electrice este sub jumatate ca al celor pe benzina / motorina??

In continuare, atita timp cit nu se va gasi solutie pentru incarcarea unui numar mare (peste 2-300000) de masini electrice pentru cei care stau la bloc, in RO acest tip de masina este destinat doar celor cu foarte multi bani / stau la casa / pot incarca pe banii firmei la serviciu.
hidrogenul a fost mereu marketing pur
Crup [utilizator], Luni, 13 iulie 2020, 17:53
-4/6
Numai prostii si/sau neinformatii au crezut vreodata ca propulsia cu hidrogen are vreaun viitor vreodata.
Aceasta poveste a fost creata 100% in scop de marketing (in special Toyota si BMW au folosit si aceasta strategie de marketing).
A dat foarte bine sa arate cu uite, sunt "companii responsabile, care pun accentul pe dezvoltarea unor tehnologii complet pietenoase cu mediul, pentru asigurarea unui viitor verde pentru planeta" si restul de bla bla-uri de genul asta.
Al doilea avantaj al acestui canal de marketing a fost ca a fost foarte ieftin sa faca un microdepartament, niste rezervoare cu hidrogen, un model usor modificat sa functioneze cu hidrogen, niste beculete colorate suplimentare la bord si pac, iata modelul viitorului! Si chiar s-au gasit si fraieri care sa il cumpere.
Dadeau astfel impresia ca fac cercetari intense cand de fapt o ora de reclama la o televiziune americana era mult mai scumpa decat "cercetarile" lor legate de hidrogen pe 10 ani!
In practica, asa cum bine se arata si in articol, un model pe hidrogem produce muuult mai multa poluare decat o masina pe banzina sau motoria, dar poluarea nu este la toba de esapament a masinii, deci nu se vede direct. Si daca nu se vede - pentru fraierul "preocupat de mediu" - nu exista! :)))
A trebuit sa apara Elon Mask care chiar sa faca o schimbare esentiala in mobilitatea rutiera. Fara asta, si la ora asta marii producatori o ardeau pe benzina si se laudau nevoie mare ce reducere de noxe de 0.,08% au noile lor modele, cu softuri facute sa insele, fie vorba intre noi! :))) Si in paralel o mai ardeau inca vreo 200 de ani pe "cercetarea" in domeniul hidrogenului.
By the way.... si in prezent o masina electrica polueaza mai mult decat una pe benzina, dar nu la toba de esapament, care nu mai exista. Dar macar acum exista speranta ca daca curentul electric pe care noi toti il consumam din belsug sa fie produs ceva mai ecologic, atunci si masina electrica ar deveni mai ecologica.
Hidrogenul nu a pierdut
Gica Georgescu [anonim], Luni, 13 iulie 2020, 19:05
+3/3
Si nici nu o sa piarda.
Momentan nu avem baterii cu o densitate de energie suficient de mare pentru camioane, utilaje si masini agricole iar hidrogenul poate sa raspunda acestor cerinte.
Cei care au investit in baterii cu Litiu isi doresc sa se creada ca tehnologia aleasa de ei a castigat dar nu este asa.
Pentru autoturisme, bateriile raman preferate insa pentru masinile grele vom avea nevoie de infrastructura de hidrogen. Odata cu dezvoltarea infrastructurii, hidrogenul va deveni mai accesibil si ca pret. In ciuda faptului ca se pierde energie la productia hidrogenului, acest lucru poate fi facut in ritm cu productia de electricitate din surse regenerabile deci poate fi folosit pentru stabilizarea retelei (in timp ce BEV pot destabiliza reteaua) iar daca se ia in calcul un plan tarifar variabil, hidrogenul poate fi produs cu electricitate mai iefina decat cea la care sunt incarcate masinile cu baterii (la ore de varf).
Hidrogenul mai are sanse sa castige o cota din segmentul autoturismelor si pentru ca celulele de combustie pot avea o durata de viata mai lunga decat a bateriei cu Litiu si pot fi reciclate intr-o proportie mai mare decat bateriile.
Elon Mask va contrazice...
Crup [utilizator], Luni, 13 iulie 2020, 19:48
-4/6
Spuneti ca momentan nu avem baterii suficient de bune pentru camioane... Vedeti ca Elon Mask e pe punctul sa bage in productie si un camion electric....
Of, Elon Mask asta, cum isi bate joc omul asta de certitudinile noastre de nezdruncinat! :)))))
Apreciez ceea ce face Elon Musk
Gica Georgescu [anonim], Luni, 13 iulie 2020, 21:14
+1/3
Apreciez ceea ce face Elon Musk dar, din pacate solutia de camion cu baterii pe litiu desi este fezabila, nu este scalabila si poate avea dezavantajul ca necesita pauze lungi pentru alimentare.
Apoi mai este si pretul bateriilor cu litiu, mentinut jos in mod artificial in prezent. Daca apare cererea pentru camioane, pretul bateriilor ar exploda facand aceste camioane nerentabile economic.
Rezervele mondiale de litiu ar fi de ajuns pentru 500-900 milioane de autoturisme, dar acest element are aplicatii in tot mai multe ramuri industriale (fabricare sticla, lubrifianti). Pe langa gadget-uri si power tools echipate cu baterii cu litiu avem o crestere semnificativa in cererea de baterii pentru energy storage, baterii stationare, UPS (care fac tranzitia de la acumulatori cu plumb la acumulatori cu litiu), autobuze electrice sau hibride etc. Deci, in final, un numar mult mai mic de turisme vor fi echipate cu acest tip de baterii, inainte sa se inceapa reciclarea masiva.
comenteaza
Cookie Settings