1 € 1 USD 4,0924duminică 07 mar 2021
Versiune
Mobile
Politicienii doar fura,
emil bobu [utilizator], Sâmbătă, 18 iulie 2020, 19:27
+11/11
altceva nu fac.
Ne se prea aude de podgoriile românești.
asavreau [utilizator], Sâmbătă, 18 iulie 2020, 19:55
+14/14
Dacă vor să fie cunoscuți,nu politicienii trebuie să-i promoveze,ci ei să-și facă simțită prezența cu reclame inteligente.
corect
gigiduru_ [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 0:51
+7/7
Spiritul antrepronorial n-are legatura cu politica
Un politician nu ar da bine.
asavreau [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 8:08
+5/7
Dacă un politician ar promova o cramă(ori mai multe),chiar bine intenționat,lumea ar spune-uite bețivul !
Vin
Mitrica [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 13:31
+3/3
Mulțumim frumos pentru explicații. Interesant interviu și un om de calitate. Felicitări !
Subventii
Crocobaurul [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 13:34
+7/9
Astia toti sunt cu gandul la subventii. Vor sa sara statul cu banul pentru promovare si ei sa ramana cu profitul. Asa orice prost poate sa faca afaceri.

Dar asa i-a obisnuit statul. Le-a dat 3 ani, astora din turism, tichete de vacanta (prin intermediul bugetarilor), permitandu-le sa creasca preturile nejustificat si creand un precedent, acum toti cerand tichete si alte tipuri de subventii.
Nu văd legătura
Mirobo [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 14:24
+5/7
Cine vă împiedică să vă uniți și să promovați vinul în facultăți +18 împreună cu gastronomi,etc?Viitorii consumatori de vin acolo se află.
La târgurile de street food doar bere și alte zemuri.Vinul unde e?
Dar voi ca niște români adevărați vă dați la gioale ori de câte ori aveți ocazia.
QED
Lipitori la bani publici
xolv [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 14:45
+7/9
Nu, tovarasi, nimeni nu a auzit de vinul romanesc pentru ca e de 2-3 ori mai scump fata de ce ofera Argentina, Chile, Noua Zeelanda.
Ce legatura are politicul
persuasiv [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 15:15
+6/8
cu vinul vostru scump,si de cele mai multe ori, de o calitate indoielnica???
Vinu vs bere
Koczka [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 15:34
0/2
Odinioara romanul era bautor de vin, fie produs de el in casa, fie la carciuma din sat sau birtul din targuri si orase. De vreo 40-50 de ani berea a inceput sa devina mai populara, dupa 1990 chiar a devenit principala bautura populara, asta si datorita diversificarii ofertei. De vreo 10 ani asistam la monopolizarea pietei de bauturi, mai ales la bere ( cam 80% din piata controlata de un concernbdin Africa de Sud ) si chiar pe piata vinului tot de firme dun emisfera sudica. Piata vinului ar mai avea o sansa in Romania deoarece prim investitii si talent mai exista cateva podgorii inca neglobalizate. Asa ca atat cat putembsi ne permitem , fara a lua pretul ca principal criteriu de optiune de cumparare, sa incurajam piata locala de vinuribindiferent daca proprietarii sunt autohtoni sau straini.Altfel se va intampla ca la bere si toti producatorii autohtoni vor fi falimentati de vinul ieftin standard din tarile mentionate anterior. Si ne vom intoarece la consumul de tip Vinalcol adicavla vinul facut din pastile , chimizat, daunator sanatatii, asa cum berea de pe piata s-a cam standardizat si consumul regulat induce boli grave cum ar fi diabetul zaharat.
Mai veniti de ne invatati,
serbi [utilizator], Duminică, 19 iulie 2020, 16:34
+3/3
Am urmarit cu mare interes prelegerile Dv si consider, ca ar fi oportun sa realizati, mici seriale periodice ( poate saptamanale ), de educare in ceea ce priveste asortarea meniului cu vinul potrivit. Aceasta parte a educatiei, lipseste ( ca multe alte parti ).
Asadar, cum asortam un peste prajit cu mujdei de usturoi, o musaca cu vinete, o friptura la tava sau gratar si mai ales un vanat. Nu in ultimul rand, la o cina mai speciala, apare la final cate un platou cu branzeturi fine, poate frantuzesti, dar nu numai, ceva fructe, si atunci intra in joc, nivelul pe care il avem in a alege si asorta vinul rosu potrivit. Invatati-ne. Aceasta este parte din cultura pe care trebuie sa o avem. Imi aduc aminte, ca regretatul Anton Roman, facea aceasta initiere si stia ce vorbeste. Va asteptam sa ne povestiti cum si de ce se incalzeste un vin maturat , barique, la flacara. Stima mea si pe curand.
Vinul nu se mai cauta in Romania
bancher [utilizator], Luni, 20 iulie 2020, 10:20
0/0
Pentru ca romanii nu prea mai consuma vin. El a fost inlocuit cu berea, care a devenit principala bautura alcoolica in Romania. In ultimul timp si-a mai revenit si consumul de vin, dar tot nu e pe primul loc.
comenteaza