În Florida, o nouă lege electorală acuzată că vizează minoritățile - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0620vineri 18 iun 2021

În Florida, o nouă lege electorală acuzată că vizează minoritățile

de I.B. Joi, 6 mai 2021, 23:55
- a A+
Imagine
Guvernatorul Floridei, republicanul Ron DeSantis, considerat un posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024 din SUA, a semnat joi o lege electorală care restricționează votul prin poștă, pe care criticii o acuză că vizează minoritățile, potrivit AFP.


În special, legea impune un document de identitate pentru a vota prin poștă, reduce numărul cutiilor poștale unde sunt depuse aceste buletine și interzice utilizarea fondurilor private pentru finanțarea cheltuielilor electorale.

DeSantis, un susținător republican al lui Donald Trump, a parafat legea la Palm Beach, nu departe de reședința de la Mar-a-Lago a fostului președinte, în timpul unui eveniment difuzat exclusiv pe Fox News.

"Cutiile poștale trebuie monitorizate, nu poți lăsa acele cutii poștale nesupravegheate", a spus DeSantis la emisiunea matinală "Fox & Friends".

Legea va asigura că "voturile oamenilor din Florida sunt înregistrate cu integritate și transparență", a spus guvernatorul.

Donald Trump nu și-a recunoscut în mod explicit înfrângerea împotriva lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie, susținând fără dovezi că buletinele de vot au fost fraudate masiv.

În special, el a pus la îndoială fiabilitatea votului prin poștă, utilizată în majoritate de către alegătorii democrați. Au fost acele buletine de vot care au înclinat balanța victoriei în favoarea lui Biden.

Comisarul pentru agricultură din Florida, Nikki Fried - singurul democrat ales în guvernul de stat - l-a acuzat pe DeSantis că a adoptat proiectul de lege pentru a-i satisface pe Trump și echipa sa.

"Singura fraudă pe care am văzut-o a fost de la republicani", a spus doamna Fried într-o conferință de presă. "Această lege a fost adoptată și semnată numai din cauza unei singure persoane", a spus ea, referindu-se la Donald Trump.

"Creează bariere și obstacole care îi afectează toți alegătorii din Florida și afectează în mod disproporționat capacitatea alegătorilor de culoare, latini și cu dizabilități de a vota", a declarat într-un comunicat principala organizație pentru drepturile civile NAACP.

Cartea de identitate nu există în Statele Unite, unde identitatea este de obicei verificată prin permisul de conducere, pe care persoanele fără mașină nu îl au întotdeauna.


665 de afisarilogică ioc
DegL [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 8:29
+4/4
Adică necesitatea de a vota cu un act de identitate afectează minoritățile? Poate că minoritățile ar trebui să aibă acte de identitate, dacă vor drept de vot.
Deficiența majoră în USA
BEDE [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 7:09
+3/3
Cred că deficiența majoră în USA este aceea că nu au o carte de identitate la nivel național. Ar trebui ceva de acest fel. Și atunci s-ar rezolva mai multe probleme.
Da, știu că este ideea că individul ar fi urmărit dacă ar exista un asemenea sistem de carte de identitate națională și de înregistrare a fiecărei persoane.
Dar, altfel cum să ei evidența dacă cineva a votat sau nu? Dacă nu cumva cineva a votat de mai multe ori?
Nu cred că un asemenea sistem i-ar avantaja în mod special pe republicani sau pe democrați.
inca 1 comentariu comenteaza