Cîţu: Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

Cîţu: Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată

de I.B. Marţi, 27 iulie 2021, 22:47
- a A+
Imagine
Premierul Florin Cîţu afirmă că toţi miniştrii cabinetului pe care îl conduce sunt vaccinaţi anti-COVID-19, el arătând că "dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată". El susţine că aşteaptă implicarea tuturor liderilor politici în susţinerea campaniei de imunizare, considerând că atât partidele din coaliţia de guvernare, dar şi PSD, "ar trebui să vină cu soluţii" pentru campania de vaccinare. "(...) putem să încercăm artificii pe termen scurt, putem să încercăm şi restricţii, putem să încercăm şi motivaţii financiare", arată Cîţu, subliniind însă că puterea exemplului este foarte importantă, potrivit News.


Întrebat ce opinie are despre acordarea de beneficii de ordin material celor care se vaccinează anti-COVID, premierul Florin Cîţu a afirmat că aceasta este "un artificiu pe termen scurt".

"Am văzut propunerile, am văzut aceste soluţii şi în Statele Unite şi în alte ţări. Dau câteva rezultate, nu ştiu dacă vor fi rezultatele scontate pentru milioane de oameni să fie vaccinaţi. Până la urmă, vă spun că putem să încercăm artificii pe termen scurt, putem să încercăm şi restricţii, putem să încercăm şi motivaţii financiare. Totul se poate încerca, dar eu cred că până la urmă trebuie să înţelegem (...) cred că până la urmă ca să ajungem la milioane de cetăţeni trebuie să implicăm primarii, să implicăm autorităţile locale, toată lumea să se ducă la fiecare casă, să aducem vaccinul la fiecare persoană", a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la Digi 24.

El a adăugat că toţi miniştrii cabinetului pe care îl conduce sunt vaccinaţi şi "dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată".

"Vaccinarea nu este obligatorie în România, dar trebuie să înţelegem că puterea exemplului este foarte importantă. De aceea mă aştept de la liderii politici, oricare ar fi ei, de la orice partid, să vină să susţină campania de vaccinare. Este uşor să critici, să stai deoparte şi să spui că nu s-a întâmplat, dar trebuie să te gândeşti că atunci când critici e vorba despre o campanie care salvează vieţi. Nu vorbim de un program de guvernare, vorbim de o campanie care salvează vieţi şi ar fi bine ca toţi liderii politici din România să înţeleagă acest lucru", a declarat primul ministru.

În ceea ce priveşte situaţia la nivel naţional şi faptul că stagnează campania de vaccinare, premierul a afirmat că nu ştie ce nu a mers.


1723 de afisarigreu
gnd [utilizator], Marţi, 27 iulie 2021, 23:04
+12/16
Sau mai bine ne lasati in pace, si va duceti acolo de unde ati venit.
Nu vrem bine cu forta. Fiecare om e liber sa judece si sa decida pentru el insusi fara a fi influentat de voi.
Spor la drum !
Da!
Mazeta [utilizator], Marţi, 27 iulie 2021, 23:05
+7/13
A venit momentul să vedem ce mai fac mușchii lui Iohannis.
inca 12 comentarii comenteaza