Cîţu: Iau în calcul orice expert al PNL care va putea să facă o treabă foarte bună la Finanţe - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

Cîţu: Iau în calcul orice expert al PNL care va putea să facă o treabă foarte bună la Finanţe

de DP Joi, 29 iulie 2021, 13:30
- a A+
Imagine
Premierul Florin Cîţu spune că ia în calcul pentru nominalizarea la Ministerul Finanţelor "orice expert al PNL, care va putea să facă o treabă foarte bună la MF", a spus joi Cîțu.


Precizarea vine după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că săptămâna viitoare vrea să convoace o şedinţă de partid în care să discute şi cu premierul nominalizarea unui nou ministru al Finanţelor, vehiculând şi trei nume în acest sens - Sebastian Burduja, Bogdan Huţucă şi Ovidiu Heiuş.

"Nu ştiu numele avansate de domnul Ludovic Orban, mi le spuneţi dumneavoastră. (...) Am spus că PNL are foarte mulţi experţi foarte buni. Vom lua o decizie. (...) Iau în calcul orice expert al PNL care va putea să facă o treabă foarte bună la minister", a declarat Florin Cîţu, joi, la Ministerul Finanţelor.

Premierul a spus că va veni şi el cu o propunere în partid pentru şefia MF.

Întrebat dacă acesta trebuie să fie neapărat membru PNL, Cîţu a răspuns: "Ar fi de preferat, bineînţeles".


1441 de afisarimai bun decat Citu?
kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator], Joi, 29 iulie 2021, 13:38
+2/6
Nu există! Cine crede altceva, e rus, am zis!
BURDUJA???
of of [utilizator], Joi, 29 iulie 2021, 13:43
+1/5
Sebstian Burduja este fiul lui Marinel Burduja, vicepreședinte Bancorex, banca devalizată.

Cât de jos poate coborî dl Cîțu în lupta pentru putere în partid??

„Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL.

În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

Un alt participant de marcă a fost Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații.

După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”. ” (g4m...)
inca 5 comentarii comenteaza