Cum explică directorul CFR Călători reacția nepotrivită în cazul trenului plin de copii care a stat în câmp 9 ore: Un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii după o noapte petrecută la serviciu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2171miercuri 22 sep 2021

Cum explică directorul CFR Călători reacția nepotrivită în cazul trenului plin de copii care a stat în câmp 9 ore: Un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii după o noapte petrecută la serviciu

de Vlad Barza Joi, 29 iulie 2021, 15:25
- a A+
Imagine
Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, a fost criticat dur după declarații făcute joi dimineață în cazul trenului Mangalia - Arad care a acumulat peste 10 ore întârziere și în care se află zeci de copii întorși din tabără. "A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu", a spus Vizante, într-o declarație în care încearcă să explice ieșirea. La ora 15.20, trenul în cauză avea 10 ore și jumătate întârziere și trecuse de Filiași, iar de la București a mai adăugat o oră la întârzierea totală.


Ce a spus șeful CFR Călători, joi dimineață la TV

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a reacționat vizibil iritat , la Antena 3, întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru acei copii:
  • "Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren". Întrebat dacă oamenii din tren au primit apă, Vizante a răspuns că "vor primi când vor ajunge la București".
La ora 15.00, CFR Călători a venit cu următoarea explicație:
  • Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, dorește să explice contextul afirmației din această dimineață într-o discuție telefonică din presă.
  • “A fost un moment de lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu, sub nicio formă nu vreau să se înțeleagă că aș fi indiferent la disconfortul pasagerilor", explică Vizante.
  • Directorul CFR Călători asigură toți pasagerii că, mai ales în situații dificile, compania a depus și depune toate eforturile pentru a depăși dificultățile survenite cât mai rapid".
Ce a spus premierul Cîțu despre declarațiile lui Vizante

"Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă", este reacția premierului Florin Cîțu în cazul directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante.

Anterior, Cîțu a declarat că va avea o discuție să vadă care sunt concluziile. "Nu pot să vă spun de ce nu s-a intervenit. O să cer o situație de ce nu s-a intervenit. O să vedem ce s-a întâmplat", a spus Cîțu întrebat dacă va fi demis directorul CFR Călători.

"Nu mi se pare normal ca într-o astfel de situație șeful de la CFR Călători să spună că soluția e în altă parte. Soluția e a celor care administrează", a mai afirmat Florin Cîțu.

O reacție legată de atitudinea lui Ovidiu Vizante a avut și Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, însă a fost una de apărare a șefului CFR Călători. Cătălin Drulă a spus la Antena 3 că Ovidiu Vizante nu a dormit toată noaptea și a lucrat pentru a găsi soluții în vederea remedierii situației, potrivit clubferoviar.ro.

Ovidiu Vizante a preluat conducerea CFR Călători în 20 aprilie. Vizante, specialist în logistică şi operaţiuni feroviare, fost manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA, l-a înlocuit în funcție pe Dan Costescu.

"Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto", a transmis atunci Ministerul Transporturilor.


6605 afisariMda
TheFaime [utilizator], Joi, 29 iulie 2021, 15:31
+9/15
ce scuza penibila :))) a trebuit si el sa raspunda intr-o noaptea la telefon si e surmenat. Da-mi pace prietene, luati purcoi de bani si nu faceti absolut nimic, trageti niste besini pe scaun, jucati un Solitare si rupeti usa la ora 14..si daca cineva indrazneste sa zica ceva la adresa voastra, va sare in ajutor Sindicatul si amenintati cu proteste. Ca asa-i in Romania, asa a fost de 30 de ani..N-ai nici o treaba cu functia in care esti, n-ai viziune, esti necioplit si nu poti lucra in conditii de stres. Nu ai experienta necesara sa gestionezi niste situatii, hai sa le numim, de criza. Ne mai mira de ceea ce s-a intamplat la Colectiv, daca unul ca asta nu stie sa gaseasca o solutie pt situatia expusa in articol?
Lipsa tensiune că au stricat privatii liniile!
Rower [utilizator], Joi, 29 iulie 2021, 17:23
+5/5
Citat:
"CFR Călători spune că întârzierile au apărut din cauza lipsei de tensiune în firul de contact în zona Feteşti."

Ce coincidenta, după ce un marfar privat supraîncărcat și fără revizii a deraiat în zona Fetesti, acum, la cateva zile, tot acolo a apărut o defecțiune la alimentarea cu tensiune, lucru care a dus la staționare pe parcursul a 9 ore a unui tren pe ruta Mangalia - Arad.
inca 13 comentarii comenteaza