Germania: Armin Laschet, favoritul la succesiunea Angelei Merkel, respinge acordarea de reparaţii de război Poloniei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

Germania: Armin Laschet, favoritul la succesiunea Angelei Merkel, respinge acordarea de reparaţii de război Poloniei

de V.M. Sâmbătă, 31 iulie 2021, 16:01
- a A+
Imagine
Armin Laschet, favoritul la succesiunea actualului cancelar german Angela Merkel, a vorbit sâmbătă, cu prilejul aniversării a 77 de ani de la Insurecţia din Varşovia, despre responsabilitatea Germaniei în declanşarea celui de-al doilea Război Mondial.


"S-au produs (...) atrocităţi comise de germani împotriva întregii populaţii poloneze, lucru care mă umple de o ruşine profundă şi de smerenie", a declarat candidatul de dreapta la postul de cancelar al Germaniei pentru ziarul polonez Rzeczpospolita, relatează Agerpres .

Laschet va participa la ceremoniile de comemorare din Varşovia care au loc sâmbătă. În Varşovia ocupată de germani la 1 august 1944, mişcarea de rezistenţă poloneză s-a ridicat împotriva forţelor germane din oraş. Insurecţia a fost înnăbuşită brutal, estimându-se că între 150.000 şi 200.000 de civili şi-au pierdut viaţa. Varşovia a fost aproape distrusă în timpul luptelor.

Cu toate acestea, Laschet a respins solicitările de reparaţii de război făcute de unii membri ai formaţiunii de guvernământ din Polonia, Partidul Lege şi Justiţie (PiS). "Nu face deloc bine instrumentalizarea politică a acestei chestiuni din nou şi din nou", a spus el.

Întrebat în legătură cu disputa în curs dintre Bruxelles şi Varşovia cu privire la respectarea de către Polonia a normelor legale europene, Laschet a susţinut că Uniunea Europeană are dreptate "să se asigure de respectarea dreptului european peste tot".


3116 afisaride la rusi nu cer nimic?
Antenistontel [utilizator], Sâmbătă, 31 iulie 2021, 16:18
+7/15
.
Si in Germania
Harald2 [utilizator], Sâmbătă, 31 iulie 2021, 16:22
+5/15
se schimba conducerea politica. Odata cu domnul Laschet, germanii vor experimenta si ei tipul de politician dezinteresat de problemele nationale si concentrat doar pe detinerea puterii si apararea avantajelor unui numar restrans de oameni.

Adevarata fata si-a aratat-o atunci cand se amuza teribil in timp ce presedintele republicii tinea un discurs legat de situatia tragica a inundatiilor. Ce arata acest lucru: lipsa de respect pentru alti oameni (in acest caz un presedinte) si lipsa de compasiune.

La ceremoniile acestea de la Varsovia tot asa va incepe sa rada sau isi va pune masca sobrietatii?
inca 3 comentarii comenteaza