Statele Unite îi cer preşedintelui tunisian Kais Saied să revină rapid pe calea democraţiei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Statele Unite îi cer preşedintelui tunisian Kais Saied să revină rapid pe calea democraţiei

de G.S. Duminică, 1 august 2021, 8:11
- a A+
Imagine
​Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, l-a îndemnat sâmbătă pe preşedintele Tunisiei să aibă în vedere o revenire rapidă pe calea democraţiei după preluarea puterii guvernamentale duminica trecută, informează Reuters și Agerpres.


Preşedintele tunisian Kais Saied a invocat o urgenţă naţională provocată de pandemia noului coronavirus şi de slaba performanţă a guvernului pentru a-l demite pe prim-ministru, a îngheţa parlamentul şi a prelua controlul executiv, decizie salutată în stradă de populaţie, dar pe care adversarii săi au calificat-o drept lovitură de stat.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele Saied, Sullivan a subliniat necesitatea "formării rapide a unui nou guvern condus de un prim-ministru capabil pentru a stabiliza economia Tunisiei şi a gestiona pandemia de COVID-19, precum şi asigurarea revenirii în timp util a parlamentului ales", se arată într-un comunicat al Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe.

Tunisia se află de mai multe luni într-o profundă criză politică şi este afectată serios de pandemie.

Preşedintele Kais Saied a anunţat miercuri înfiinţarea unei celule de criză pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, supervizată de un militar de rang înalt.579 de afisariNiciun comentariu
comenteaza