Start-ul de masini electrice Rivian, susținut de Amazon, negociază cu Marea Britanie construirea unei fabrici în schimbul unui ajutor de stat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Start-ul de masini electrice Rivian, susținut de Amazon, negociază cu Marea Britanie construirea unei fabrici în schimbul unui ajutor de stat

de G.S. Duminică, 1 august 2021, 10:12
- a A+
Imagine
Rivian Automotive, startupul de vehicule electrice susţinut de Amazon.com, discută cu miniştrii britanici despre posibila construire a unei fabrici în Regatul Unit, proiect care ar putea include un sprijin substanţial din partea statului, a relatat sâmbătă Sky News, transmite Reuters, potrivit News.ro.


Compania, care este susţinută şi de Ford Motor, negociază de mai multe săptămâni cu guvernul britanic despre construirea unei fabrici lângă Bristol.

Discuţiile nu sunt încă într-un stadiu avansat, dar orice decizie de investiţie ar fi probabil în valoare de peste 1 miliard de lire sterline (1,39 miliarde de dolari), potrivit Sky News, care citează surse.

Departamentul pentru afaceri, energie şi strategie industrială (BEIS) a refuzat să comenteze despre "investiţiile individuale".

Într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Reuters, BEIS a spus: "În timp ce lucrăm să atragem investiţii interne în Marea Britanie pentru a accelera creşterea noilor industrii, nu putem comenta speculaţiile cu privire la investiţiile individuale".

Rivian, considerată ca o potenţială rivală a Tesla, a declarat luna aceasta că se aşteaptă să înceapă primele livrări ale camionetelor sale R1T în septembrie şi ale SUV-ului R1S în toamnă.


2993 de afisari



Delir
Bogdan_100 [utilizator], Luni, 2 august 2021, 9:38
+1/1
In SUA nu exista "ajutor de stat" Si da marile corporatii utilizeaza legea din plin pentru a crea locuri de munca. Guvernele inteligente inteleg asta (castiga mai mult din locurile de munca - impozite/ venit in economie/ ...) decat din iluzorii impozite pe profit care, o stie orice buticar, sunt diminuate radical de cheltuieli inventate
Amazon altfel nu stie!
Crup [utilizator], Duminică, 1 august 2021, 12:18
0/6
Decat cu ajutoare masive de la stat! In Statele Unite Amazon e cea mai mare corporatie si cu toate astea nu plateste impozite! Pe un amarat care are un fast food cu 3 angajati il fu...e IRS (un fel de ANAF al lor) de nu se vede, dar cea mai mare corporatie americana nu plateste impozite si gata.
Avocati, lobby politic pentru legi date special pentru o companie anume, declararea sediului intr-un paradis fiscal din ceva insule uitate de Dzeu, tot tacamul de "optimizare fiscala". In realitate, o evaziune fiscala epica!
In paralel, patronii sunt priviti cu adulatie de public, wow, iata, ce mari antrepenori, cum au creat ei corporatii! Public care doare cu morcovul in fund sa nu il fu...a IRS-ul pentru 5 dolari uitati la declaratia de venit!
Si ca Amazon e Google, Facebook, etc etc, cam toate marile corporatii care sustin masic stanga politica. Care stanga e mult mai dispusa sa impacheteze evaziunea asta fiscala de proportii astronomice in ceva legal, numit superpompos "optimizare fiscala".
comenteaza