Raed Arafat nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei: Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767vineri 03 dec 2021

Raed Arafat nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei: Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum

de V.M. Vineri, 8 octombrie 2021, 23:57
- a A+
Imagine
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu exclude posibilitatea unui val cinci al pandemiei, întrucât, în lipsa vaccinării, virusul găseşte aici un teren foarte prielnic.


"Dacă nu ne vaccinăm şi mai apar variante, rămânem vulnerabili cum suntem acum. Faptul că suntem vulnerabili faţă de alte ţări acum este pentru că virusul a găsit un teren foarte prielnic, 70% nevaccinaţi", a declarat Raed Arafat vineri seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

Întrebat dacă va exista un val cinci al pandemiei, Arafat a afirmat: "Dacă nu ajungem să ne vaccinăm şi apar alte variante pe care vaccinul poate să le împiedice... şi noi ştim că pot să apară. Dacă virusul găseşte un teren prielnic pentru el, normal că el intră fără problemă. Totul depinde de cum ne comportăm noi şi ce soluţie vrem. Ţările care au ajuns la un procent mare de vaccinare, viaţa acolo este foarte aproape de normal".

Arafat a explicat anterior că media mondială de vaccinare este de 45%, în timp ce în România este puţin peste 30%.

România se confruntă în prezent cu al patrulea val al pandemiei, care a adus cifre record, atât în ceea ce priveşte numărul de infectări, cât şi la numărul deceselor.


1554 de afisariLa noi e valul si vaccinul
Coco Whistle [utilizator], Sâmbătă, 9 octombrie 2021, 0:10
-1/7
Se merge pe idea cine are zile traieste. Sper ca in curind acel popa si a lui enoriasi sa fie redusi la re-dute si atit.are balta pesti, cred ca le merge cel mai bine….
La tine.
asavreau [utilizator], Sâmbătă, 9 octombrie 2021, 10:10
-1/1
Nu la noi.
comenteaza