Dacian Cioloş: Înţeleg destul de greu strategia PNL. Dacă nu vor face propuneri de premier, foarte probabil noi o să facem. Suntem gata să ne asumăm guvernarea - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853sâmbătă 04 dec 2021

Dacian Cioloş: Înţeleg destul de greu strategia PNL. Dacă nu vor face propuneri de premier, foarte probabil noi o să facem. Suntem gata să ne asumăm guvernarea

de V.M. Sâmbătă, 9 octombrie 2021, 1:08
- a A+
Imagine
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, spune că înţelege destul de greu strategia liberalilor, dar, dacă aceştia nu vor face o propunere de premier la consultările de la Cotroceni, aşa cum au anunţat ultima dată, USR va face o astfel de propunere, scrie News.ro. "Suntem gata să ne asumăm guvernarea", afirmă Cioloş, precizând însă că USR vede posibilă doar o coaliţie cu PNL şi UDMR, fiind exclusă o alianţă politică cu PSD şi AUR.


"Eu înţeleg destul de greu strategia PNL (...) Noi am spus tot timpul că suntem gata să ne întoarcem într-o coaliţie cu PNL şi UDMR, cu un alt premier, asta este poziţia noastră şi în momentul de faţă. Noi credem că există soluţie pentru o majoritate, dar asta presupune flexibilitate şi din partea PNL să vină cu alte propuneri de premier. Dacă PNL nu este în situaţia de a veni cu propuneri de premier, foarte probabil noi o să facem. Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea, ştim ce este de făcut", a declarat vineri seară, la postul B1 TV, Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că aşteaptă în continuare să vadă care va fi poziţia PNL: "Aşteptăm să vedem care va fi poziţia PNL, dar, până una alta, noi suntem gata într-o astfel de formulă să revenim la guvernare".


Cioloș despre următorul premier: "Va fi mai degrabă o asumare, decât un privilegiu"Cioloş a precizat, răspunzând unei întrebări, că cel mai probabil el va fi propunerea de premier, existând o decizie a partidului în acest sens, dar nu este exclusă nici nominalizarea lui Cristian Ghinea sau a lui Cătălin Drulă.

"Oricine va fi premier în lunile următoare va fi o perioadă dificilă. Va fi mai degrabă o asumare, decât un privilegiu", a mai declarat Cioloş.

Întrebat despre o eventuală majoritate formată de USR alături de PSD şi AUR, Cioloş a declarat: "Nu există o astfel coaliţie".

PNL nu va face nicio propunere pentru postul de premier la consultările de luni , de la Cotroceni, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară, a decis vineri Biroul Executiv Naţional.

Cu o zi în urmă, liberalii au anunţat că Biroul Executiv Naţional a decis, în unanimitate , ca la consultările de la Controceni să fie propus Florin Cîţu pentru funcţia de premier.

4787 de afisariImi pare rau!
Mortaciune ambulanta [utilizator], Sâmbătă, 9 octombrie 2021, 8:51
+6/8
As fi vrut sa pot combate analiza ta, din pacate este cprecta, numai pedesereul are de castigat.
Si haurul, desigur.
strategia PNL relativ simpla
..13 [utilizator], Sâmbătă, 9 octombrie 2021, 1:58
+5/21
doresc sa fie reluate negocierile cu USR.

In acest fel PNL afirma implicit ca nu au nici o dorinta de a face o alianta pe fata sau pe dos cu #ciumarosie

Posibil ca Presedintele sa aiba deja pe altcineva favorit, fie din PNL, fie din afara lui, in cursa pentru PM.

sincer nu cred ca KJ va accepta PM de la USR.
inca 12 comentarii comenteaza