Câinele care arată ca un leu era cel mai scump din lume; dar mii de exemplare au fost ucise pentru că nu au avut cumpărători - Hotnews Mobile
1 € 1 USD sâmbătă 04 dec 2021

Câinele care arată ca un leu era cel mai scump din lume; dar mii de exemplare au fost ucise pentru că nu au avut cumpărători

de A.Th.C. Luni, 11 octombrie 2021, 21:25
- a A+
Imagine
Nu este un leu, dar acest câine seamănă cu unul și uneori poate fi aproape la fel de scump. Mastifful tibetan este cunoscut pentru blana sa lungă și aurie și pentru coama sa leonină, scrie The Hill .


Cu o înălțime de 65-75 cm și cântărind de obicei în jur de 50 kg, un mastiff tibetan se vinde ca pui cu cel puțin 7.000 de dolari. În 2014, un om de afaceri chinez a fost în rubricile de știri după ce a cumpărat un mastiff tibetan de un an cu 1,5 milioane de dolari.
"Au sânge de leu și sunt cei mai reprezentativi pentru rasa mastiff", a spus la vremea respectivă Zhang Gengyun, crescătorul câinelui.

Fioroși în loialitatea pentru familie și blânzi acasă, rasa este cunoscută ca neprietenoasă și teritorială față de străini.

În ultimii ani, mii de exemplare din acești câini, care erau cei mai populari pentru bogații din China, au fost abandonați și sacrificați în masă din cauza prăbușirii cererii pentru rasă.


24792 de afisariNiciun comentariu
comenteaza