Dacian Cioloş nu exclude ipoteza unui guvern minoritar al USR - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

Dacian Cioloş nu exclude ipoteza unui guvern minoritar al USR

de I.B. Marţi, 12 octombrie 2021, 23:18
- a A+
Imagine
Premierul desemnat Dacian Cioloş afirmă la B1 TV că, dacă PNL şi UDMR nu vor dori refacerea coaliţiei de guvernare alături de USR, formaţiunea politică pe care o conduce va prezenta Parlamentului o formulă de guvern şi un program politic. Cioloş susţine că "nu este cazul" ca USR să poarte negocieri pentru formarea unei majorităţi alături de PSD şi AUR, potrivit News.


"Nu e exclusă această variantă, nu am luat o decizie în partid legat de acest lucru, pentru că prioritatea noastră este să căutăm să reconstruim această majoritate politică, dar după ce vom avea aceste discuţii cu PNL şi cu UDMR, în funcţie de rezultatul acestor discuţii vom lua decizia în ce fel ne ducem mai departe mandatul pe care l-am primit de la preşedinte. (...) Nu excludem, dar dacă vom merge cu un guvern minoritar, vom merge cu un program politic, cu un program de reforme, cu un program de măsuri pe care noi vrem să-l asumăm şi dacă va exista susţinere în Parlament pentru acel program, mergem mai departe, dacă nu, nu. Dar vom prezenta un program şi o echipă", a afirmat Dacian Cioloş, marţi seară, la B1 Tv.

Întrebat dacă într-un guvern USR şi-ar găsi locul şi tehnocraţi sau reprezentanţi ai altor formaţiuni politice, Cioloş a răspuns că nu vede cum ar putea face parte dintr-un guvern USR membri ai altor partide care nu îşi asumă "un proiect politic comun".

"Pe anumite portofolii nu e exclus să avem în vedere şi nume de personalităţi din afara partidului. Noi am mai avut inclusiv pe posturi de şefi de agenţii, de secretari de stat, nume de oameni care nu sunt membri de partid, inclusiv când ne-am asumat guvernarea politică, dar i-am propus pentru că au competenţă, deci nu văd de ce nu am face-o şi acuma", a adăugat liderul USR.

El a menţionat că nu este cazul ca USR să negociere cu PSD şi AUR.

"Noi dacă e să constituim o majoritate asumată, să negociem un program politic, noi considerăm că avem compatibilitate de viziune ideologică cu PNL şi UDMR. Nu e cazul cu PSD-ul şi cu atât mai puţin cu AUR", a arătat Cioloş.

El a mărturisit că unii dintre colegii săi din Biroul Naţional al partidului au considerat că "poate nu ar fi bine" ca USR să facă propunere de prim ministru însă, în urma discuţiilor interne, decizia a fost, în cele din urmă, unanimă.


1121 de afisariGuvern PNL?
Bubulac [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 0:19
+3/3
Ce guvern PNL? PNL nu are cum să aibă guvern cu 25% din voturi. A fost un guvern de coaliție, căreia psihopatul Cîțu i-a dat foc ca să vadă cum arde; apoi s-a mai agățat câteva săptămâni de scaun, fericit că în jurul său țara ardea.

USR e partidul adult și responsabil aici, invită la refacerea coaliției fără psihopatie. Dacă psihopupu nu dorește, atunci mingea se întoarce la Iohannis, care l-a încurajat pe psiohopupu să dea foc la țară. N-are decât să convoace anticipate și să îngroape definitiv PNLȚCD.
Pai si atunci explica-mi
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 0:47
+3/3
De ce nu a guvernat PNL cu ramasitele din ALDE si ProRomania? Ca doar au dat impreuna jos Guvernul Dancila? Si au mers cu USR?

Pai ori suntem consecventi in logici imbecile ori nu?
inca 5 comentarii comenteaza