Ce trec autoritățile sub tăcere: există riscul de a pierde, după pandemie, unele facilități de care firmele au beneficiat deja. Consultant: Să nu uităm că termenul de prescripție fiscală este unul extrem de lung - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853sâmbătă 04 dec 2021

Ce trec autoritățile sub tăcere: există riscul de a pierde, după pandemie, unele facilități de care firmele au beneficiat deja. Consultant: Să nu uităm că termenul de prescripție fiscală este unul extrem de lung

de Florin Barbuta Joi, 14 octombrie 2021, 12:09
- a A+
Imagine
Pandemia nu a fost calificată niciodată juridic ca un caz de forță majoră, a declarat Cristi Secrieru, partner ASP Advisors, în cadrul unui eveniment organizat de BusinessMark. Foarte multe facilități au fost condiționate de obținerea de certificări din partea diverselor autorități și este important modul în care sunt documentate facilitățile obținute, precum diferitele scutiri, deoarece multe au fost obținute în urma unor declarații pe propria răspundere.


"În condițiile în care foarte multe facilități au fost condiționate de obținerea de certificări din partea diverselor autorități (că vorbim de Ministerul Economiei, Camera de Comerț) atunci este foarte important modul în care documentăm facilitățile obținute sau aplicațiile pentru scutiri în toată această perioadă, pentru că ele au fost făcute pe declarații pe propria răspundere, în marea lor majoritate", a explicat el.

• Atunci normal că va fi reversul medaliei, care va veni în momentul în care vor fi verificate acordarea acestor facilități.

"Cât timp nu avem o reglementare foarte clară a ceea ce trebuie pus în spatele aplicației pentru facilitate sau scutire, atunci cu siguranță că vom avea și riscuri în casă de a le pierde sau a fi ajustate acele facilități", a explicat el.

Unul dintre participanții la eveniment a întrebat: Care sunt cele mai mari riscuri?

Răspunsul lui Secrieru a fost: "Riscurile cele mai mari sunt de a pierde respectivele facilități, de a fi reconsiderate de către autorități. Este clar că acest risc este cât se poate de real".

"Este trecut sub tăcere de autorități la momentul actual pentru că nu este momentul pentru a fi ridicat. Să nu uităm că termenul de prescripție fiscală este unul extrem de lung. Discutăm despre 5 ani în care se calculează în varii ecuații", a precizat partenerul ASP Advisors.

• Cu toate prelungirile care au venit, cu toate suspendările de curs a prescripțiilor în perioada în care am avut stare de urgență, de alertă, deci avem un periplu extrem de sinuos pe care trebuie să-l urmăm pentru a vedea exact unde se închide un termen de prescripție în momentul de față.

"Dacă prefigurăm 7 ani în care avem o expunere cu privire la sumele pe care le-am accesat în momentul de față, ei bine, expunerea totală pe care o avem, riscul este unul consistent, dacă adăugăm accesoriile peste ceea ce înseamnă expunerea principală", a mai arătat el.


2752 de afisariCare autorități?
asavreau [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 17:29
+1/1
Cine poate ști ce guvern va fi după pandemie? Acum toți dau sfaturi, critică ,împiedică luarea unor măsuri și așteaptă cu nerăbdare să-i acuze pe actualii de toate relele ,ca să vină ei la putere.
comenteaza