Google avertizează că un grup de hackeri iranieni devine tot mai activ - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767vineri 03 dec 2021

Google avertizează că un grup de hackeri iranieni devine tot mai activ

de Vlad Barza Vineri, 15 octombrie 2021, 11:31
- a A+
Imagine
Un grup de hackeri care a luat la țintă și campania electorală din alegerile americane din 2020 continuă să inițieze noi atacuri, folosind tehnici tot mai sofisticate prin care își conving victimele să dea click pe link-uri malițioase. Iranul este, alături de Coreea de Nord, China, Rusia și Israel printre țările ce au cele mai active grupuri de hackeri.

Grupul de hackeri iranian despre care Google a dat avertizarea este cunoscut sub diverse nume - APT35, Phosphorous, Charming Kitten sau Ajax Security team - și de ani buni a atacat conturi online, a plasat malware și a folosit cele mai noi tehnici de spionaj, în funcție de interesele guvernului iranian.

Au fost luați la țintă oficiali guvernamentali, jurnaliști, profesori, oficiali din serviciile secrete și membrii ai unor ONG-uri, toți având un rol în modul în care comunitatea internațională percepe Iranul. Guvernul de la Teheran este foarte sensibil la modul în care țara este percepută în afară.

O tehnică pe care grupul a folosit-o din 2017 este de a convinge victimele să dea click pe un link compromis de pe un site creat de hackeri (phishing), în încercarea de a-i face pe useri să-și dea apoi datele de autentificare de pe Gmail sau Yahoo!

Grupul APT35 a încercat și să încarce spyware pe magazinul Google Play sub forma unei aplicații ce era prezentată în mod fals ca fiind software VPN, Google a detectat aplicația și a eliminat-o la timp, altfel ar fi fost riscul ca ea să fure date legate de convorbiri și de locul unde se aflau userii.

APT35 este grupul despre care Google spunea în iunie 2020 că a lansat atacuri de tip phishing asupra unor oficiali din staff-ul președintelui de atunci al SUA, Donald Trump.

Surse: Bloomberg


1754 de afisariaham
Razvan_M [utilizator], Vineri, 15 octombrie 2021, 11:38
-3/7
Dupa fraudele masive din 2020 in favoarea socialistilor, neinvestigate de nimeni pe motiv ca au fost cele mai sigure alegeri din istorie, regimul ilegitim Biden pregateste naratiunea pentru noi fraude masive, o noua vanatoare de vrajitoare (nu mai sunt doar botii rusi, acuma sunt si iranienii) si noi justificari pentru folosirea institutiilor de forta in reprimarea opozitiei politice democratice (republicanii si independentii).

Sper sa nu fim atat de tampiti incat sa permitem implementarea acelorasi masini de numarat voturi si votat fara ID cu poza si in Romania.
comenteaza