REFERENDUM TVR: Şcoala în pandemie - fizic sau online? - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

REFERENDUM TVR: Şcoala în pandemie - fizic sau online?

de Redactia Vineri, 15 octombrie 2021, 18:53
- a A+
Imagine
"Sunteţi de acord ca, în actualul context pandemic, şcolile să poată decide singure trecerea parţială sau totală în online?" Este noua provocare lansată în emisiunea "Referendum" de la TVR, luni seară, de la ora 21.00. După o primă discuţie pe tema certificatului verde, care a declanşat numeroase reacţii în mediul online, controversa pe care o abordează ediţia a doua a emisiunii, difuzată în direct pe 18 octombrie, este legată de şcoala în valul 4 al pandemiei covid-19.


Referendum este o producție TVR, în parteneriat cu HotNews.ro.

  • Răspunsul la întrebare se va face în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.

Telespectatorii sunt invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pentru invitaţi pe stiri.tvr.ro şi hotnews.ro, unde, începând de luni, de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul îl aflăm în următoarea întâlnire cu "Referendum".

Sondajul demarat în prima ediţie continuă pe hotnews.ro, iar rezultatul final va fi anunţat luni seară, când Mihai Rădulescu va face cunoscut telespectatorilor şi ce urmează să se întâmple cu voturile exprimate de participanţii la "Referendum".


"Referendum" e una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. "Referendum" se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.


8520 de afisarialtele
Dedalus [utilizator], Vineri, 15 octombrie 2021, 19:45
+10/24
De cand masurile de sanatate publica sunt subiect de referendum?!

Ce se asteapta de la participanti? Sa gaseasca ei o solutie unde specialistii nu sunt in stare?

===
Eu mai am o intrebare simpla: oare nu cumva ar trebui sa ne gandim la permanentizarea invatarii on line?

In paralel cu reducerea planului cadru, desigur.

===

Dezastrul invatamantului din Romania are la origine 2 lucruri, dupa parerea mea:
a) rigiditatea alegerii, programa si cursurile nu pot fi combinate de fiecare elev dupa dorinta, cel putin la nivel de liceu
b) numarul foarte mare de ore pe zi impiedica elevii sa desfasoare activitati extracuriculare, ce ar fi la acest moment mult mai utile decat bazaconiile predate in scoala.

===
Pandemia a impus invatamantul online, iar acesta a demonstrat precaritatea predarii si excesul de ore.

Dar nu invatamantul online este de vina!
nu se intampla astfel
Remarque [utilizator], Vineri, 15 octombrie 2021, 22:18
+8/8
Este o formulare inexacta, in realitate nicio scoala nu are posibilitatea de a decide daca cursurile se fac online sau fizic. cimpeanu a comunicat gresit (nici o surpriza aici) iar media a preluat ca atare, asa incat nimeni nu mai citeste ce s-a publicat in Monitorul oficial.
De fapt lantul birocratic dureaza cel putin cateva zile (peste o saptamana oricum) si este astfel: scoala PROPUNE trecerea in online, apoi obtine avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB, abia apoi CJSU/CMBSU este entitatea care DECIDE.

Criteriile sunt deja stabilite si publicate: https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-25075369-breaking-news-noile-reguli-pentru-scoli-pandemie-prevede-noul-ordin-comun-minisetrul-educatiei-ministerul-sanatatii-intreaga-scoala-trece-online-cand-jumatate-dintre-clase-activitatea-suspendata.htm
inca 27 de comentarii comenteaza