Regele puilor îi avertizează pe britanici că epoca alimentelor ieftine ia sfârșit și invocă un tsunami al costurilor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767luni 06 dec 2021

Regele puilor îi avertizează pe britanici că epoca alimentelor ieftine ia sfârșit și invocă un tsunami al costurilor

de Redactia Duminică, 17 octombrie 2021, 8:45
- a A+
Imagine
Epoca mâncării ieftine în Marea Britanie din ultimii 20 de ani a luat sfârşit, iar inflaţia preţurilor alimentelor ar putea atinge o rată cu două cifre din cauza unul vai de creşteri ale costurilor care are loc în lanţul de aprovizionare, potrivit proprietarului 2 Sisters Group, cel mai mare producător britanic de pui, Ranjit Singh Boparan, care este supranumit "Regele puilor", transmite Reuters.


În timp ce iese din două crize gemene, Brexitul şi pandemia de Covid-19, a cincea mare economie a lumii se confruntă cu o lipsă acută de şoferi de camioane, măcelari şi lucrători în depozite, care a amplificat presiunile existente deja în lanţurile globale de aprovizionare.

"Zilele în care puteai hrăni o familie de patru persoane cu un pui de 3 lire sterline (4 dolari) se apropie de sfârşit", a afirmat Boparan. "În termeni relativi, un pui de azi este mai ieftin de cumpărat decât era acum 20 de ani. Cum poate fi corect ca un pui întreg să coste mai puţin decât o halbă de bere? Ne uităm la o lume diferită de acum înainte, unde cumpărătorul plăteşte mai mult ".

Boparan, care produce aproximativ o treime din toate produsele din carne de pasăre consumate în Regatul Unit, a declarat că nu crede că guvernul britanic ar putea rezolva toate problemele sau că ar putea controla inflaţia. El a spus că restrângerea ofertei de forţă de muncă va duce la inflaţia salarială şi că va investi în automatizare.

"Mai puţină forţă de muncă înseamnă mai puţine alegeri, produse de bază, rafturi goale şi inflaţie salarială, iar acest lucru nu se va schimba. În acest moment trebuie să fiu sincer cu privire la ceea ce înseamnă acest lucru pentru consumator, deoarece inflaţia ar putea atinge două cifre", a spus el.

Prim-ministrul Boris Johnson a spus în repetate rânduri că economia Marii Britanii trebuie să înceapă scape de dependenţa de forţa de muncă ieftină importată şi că este un factor pozitiv că salariile vor trebui să crească.

Guvernul Johnson a negat faptul că Brexit-ul este responsabil pentru tensiunile economice, deşi nicio altă economie europeană nu s-a confruntat cu o întreruperie a lanţului de aprovizionare de o astfel de amploare.

"Sunt încrezător că va exista o bună furnizare de bunuri pentru toată lumea şi ne străduim să eliminăm blocajele acolo unde putem", a declarat ministrul de Rishi Sunak, la Washington.

Boparan a subliniat că există un tsunami al costurilor: costurile furajelor, suplimentelor, costurile veterinare şi salariile au crescut cu 15-20%; o lipsă acută de camioane; costurile cu energia şi dioxidul de carbon cresc cresc cu peste 500% faţă de anul trecu, iar costurile ambalării cu 20% în şase luni.

Compania 2 Sisters, fondată de Boparan în 1993, vinde carne de pasăre, pizza şi plăcinte. Procesează 10,4 milioane de păsări pe săptămână şi deţine peste 700 de ferme.

Ronald Kers, directorul generalv al 2 Sisters Food Group, a sfătuit oamenii să facă cumpărături în mod normal de Crăciun şi a spus că compania va face tot ce poate pentru a asigura aprovizionarea cu curcani pentru sărbători. Preţurile alimentelor au crescut cu 0,2% în termeni anuali în august, conform datelor oficiale privind preţurile de consum, întrerupând o perioadă de nouă luni de scăderi. (Sursa: News.ro)


12493 de afisariConsecințele manipulării maselor
D2022 [utilizator], Duminică, 17 octombrie 2021, 9:52
+13/17
Vedeți fraieri de englezi care sunt cosecințele manipulării voastre de CEI CARE VĂ CONDUC?
Cică: "emigranții vă iau locurile de muncă" sau "UE va "suge" toți banii"...
Ok..., acum sunteți "pe picioarele voastre": munciți voi în locurile de muncă, ale "mirifice" pe care vi le luau emigranții și creșteti-vă singuri "nivelul de trai" cu banii cre nu vi-i "mai fură" UE-ul ...!!!

A nu se înțelege ca fac apologia UE-ului, DIMPOTRIVĂ, pt că acesta este, în general, foarte DISCREȚIONAR , adică "pt. unii mumă, pt. alții ciumă!"...
...Dar fraierii de englezi chiar au avut o POZIȚIE SUPER-PRIVILEGIATĂ în cadrul UE, și (dacă "nu puneau botul" la campania de dezinformare și manipulare) ei erau dintre ultimii care aveau motive să se plângă !
Va urma
Aeroporcul [utilizator], Duminică, 17 octombrie 2021, 10:06
+5/11
Era berii ieftine.
inca 6 comentarii comenteaza