Rafila: Reprezentanții OMS vor avea o discuție cu INSP - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767luni 06 dec 2021

Rafila: Reprezentanții OMS vor avea o discuție cu INSP

de I.B. Duminică, 17 octombrie 2021, 13:08
- a A+
Imagine
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că reprezentanții acestei instituții au cerut o întâlnire pentru cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică pentru a analiza cauzele dezastrului epidemiologic din România.


Rafila spune că reprezentanții OMS doresc să ajute țara noastră în campania de vaccinare, dar și a stabili de ce nevoi urgente au spitalele.

Ulterior, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a spus chiar că Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea Institutului Național de Sănătate de a carantina Bucureștiul. Asta în pofida faptului că rata de infectare a depășit 16 la mia de locuitori.


Sursa citată scrie că mulți români nu au încredere în autoritățile care îi îndeamnă să se vaccineze, ceea ce, parțial, se poate explica prin moștenirea dictaturii lui Nicolae Ceaușescu.


1785 de afisariNiciun comentariu
comenteaza