Unii experți afirmă că varianta Omicron ar putea fi tratată ca gripa / Noi date din Africa de Sud sugerează că ea este într-adevăr mai puțin severă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Unii experți afirmă că varianta Omicron ar putea fi tratată ca gripa / Noi date din Africa de Sud sugerează că ea este într-adevăr mai puțin severă

de S.J. Luni, 6 decembrie 2021, 10:54
- a A+
Imagine
Noi date publicate weekendul acesta au confirmat și alte date preliminare care sugerează că varianta Omicron a coronavirusului este mai infecțioasă dar mai puțin periculoasă, afirmă prof. Dror Mevorach, doctor la Centrul Medical al Universității Ebraice Hadssah din Israel, citat de Jerusalem Post .


"Trebuie să spunem asta cu multă precauție dar dacă ne uităm la informațiile disponibile, există motive să credem că varianta se răspândește repede dar poate că nu este la fel de periculoasă", afirmă Mevorach.

Potrivit datelor publicate de oficialii din districtul Tshwane, focarul variantei Omicron din această țară, 80% din spitalizările din anterioarele două săptămâni au fost ale unor persoane cu vârsta de sub 50 de ani, vasta majoritate a acestora neavând nevoie de oxigen medical.

Acest lucru poate fi explicat în mai multe feluri, un factor putând fi vârsta mai scăzută a pacienților sau faptul că varianta Omicron a coronavirusului este mai ușoară, au dezvoltat forme ușoare ale COVID-19 .

Unii experți au sugerat că dacă varianta Omicron este într-adevăr mai puțin severă ea ar putea fi tratată într-un mod asemănător cu tratarea gripei.

Mevorach este de aceeași părere, afirmând că "ar fi o veste cu adevărat bună pentru lume. Cred că am avut semne că persoanele vaccinate se infectează [cu varianta Omicron] dar că forma bolii dezvoltată de aceștia este ușoară".

Dacă acest lucru se va confirma, expertul israelian spune că "am putea fi nevoiți să acceptăm că unele persoane se vor îmbolnăvi și să le tratăm cu tratamente antivirale care urmează să devină disponibile sau cu vaccinurile care ar putea fi ușor modificate pentru a fi mai eficace".

Experții fac apel la calm în privința variantei Omicron


Experți din Statele Unite au declarat la rândul lor la sfârșitul săptămânii trecute că deși varianta Omicron continuă să se răspândească rapid prin țară, primele date sugerează că ea ar putea fi mai puțin periculoasă decât Delta care continuă să fie principala responsabilă de numărul de spitalizări, potrivit ABC News .

Principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, dr. Anthony Fauci, a declarat pentru CNN că oamenii de știință au nevoie de mai multe informații înainte de a trage concluzii despre severitatea variantei Omicron.

Însă el spune că informațiile din Africa de Sud unde varianta Omicron a apărut și a devenit deja dominantă sugerează că "până acum nu pare ca ea să aibă un grad ridicat de severitate".

"Dar trebuie să fim foarte atenți înainte de a trage concluzii că este mai puțin severă sau că nu cauzează forme grave ale bolii, comparativ cu Delta".

Experții sud-africani au făcut la rândul lor apel la calm după relatările privind numărul mare de copii spitalizați cu COVID-19 în țara africană în contextul răspândirii variantei Omicron, anunțând sâmbătă că majoritatea acestora au dezvoltat forme ușoare ale bolii .

Citește și:


7561 de afisarivaccin.
yx579 [utilizator], Luni, 6 decembrie 2021, 11:38
+11/13
Asta poate fi vaccinul pe care natura l-a faurit in timp.
E posibil ca la un virus sa existe variante mai periculoase si mai putin periculoase. Daca Omicron aparea la varianta Beta, eram de mult scapati de pandemie. Deasemenea daca Omicron ar fi fost o mutatie agresiva, restrictiile ar fi fost de lunga durata.

Probabil asta s-a intamplat si cu celelalte pandemii de gripa(spaniola, asiatica, SARS s.a.. Au aparut mutatii mai putin grave ale virusului initial si prin contactarea acestora s-au format anticorpi naturali..
Asta nu inseamna totusi ca persoanele vulnerabile nu sunt in continuare in pericol la variantele anterioare ale CoVid 19
Sars cov 2 Omicron va fi deveni doar o varianta a virusului din viitoarele vaccinuri antigripale anuale.
Naspaaaaa
panda_rosu [utilizator], Luni, 6 decembrie 2021, 11:09
+8/14
Crize, groaza, panica!!! Repede sa facem 10 alte vaccinuri pt ea, sa nu cumva sa o lasam sa se raspandeasca, sa o pastram pe delta mult si bine!!!
inca 12 comentarii comenteaza