Franța: Candidata republicanilor a urcat la 20% intenții de vot și l-ar învinge pe Macron în turul al doilea al prezidențialelor - sondaj - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3585joi 20 ian 2022

Franța: Candidata republicanilor a urcat la 20% intenții de vot și l-ar învinge pe Macron în turul al doilea al prezidențialelor - sondaj

de G.S. Miercuri, 8 decembrie 2021, 7:45
- a A+
Imagine
Candidata partidului conservator Les Républicains din Franța, Valérie Pécresse, a urcat la 20% din intențiile de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale franceze din aprilie și este cotată ca învingătoare în fața lui Emmanuel Macron în turul al doilea, potrivit unui sondaj al institutului Elabe publicat marți, transmite AFP.


În acest sondaj, președinta regiunii Ile-de-France, desemnată sâmbătă drept candidata republicanilor , profită din plin de efectul alegerilor interne de partid, câștigând 11 puncte față de sondajul Elabe precedent, realizat pe 23 și 24 noiembrie.

Emmanuel Macron este creditat cu 23% din intențiile de vot, în scădere cu două puncte.

În cazul unui al doilea tur de scrutin între cei doi candidați, președintele demisionar ar fi învins, cu 48% față de 52% pentru Pécresse.

În primul tur, cei doi candidați se află cu mult în fața candidatei RN (extremă dreapta) Marine Le Pen - 15% (-5) și a lui Eric Zemmour (extremă dreapta) -14% (+1).

Principalii candidați de stânga sunt în scădere cu un punct și toți sub 10%: Jean-Luc Mélenchon este cotat cu 8%, ecologistul Yannick Jadot cu 7%, iar socialista Anne Hidalgo cu 3%.

"Există o dorință pentru o alternativă, concretă, cu soluții pentru țară, noi suntem cei care le întruchipăm astăzi. Este doar începutul", a reacționat Pécresse.

Potrivit sondajului, 57% (+1) dintre alegători spun că sunt "destul de siguri că vor vota" la alegerile prezidențiale din 2022, dar "44% dintre alegătorii care intenționează să voteze nu sunt siguri de alegerea lor și s-ar putea răzgândi".

Sondaj realizat pe internet în zilele de 6 și 7 decembrie 2021, pe un eșantion de 1.474 de persoane reprezentative pentru locuitorii din Franța metropolitană cu vârsta de 18 ani și peste, dintre care 1.354 de alegători înscriși pe listele electorale, conform metodei cotelor. Marja de eroare între 1,2 și 3,1 puncte procentuale.


2382 de afisariDaca se retrage
yol [utilizator], Miercuri, 8 decembrie 2021, 8:16
0/2
le pen, dreapta ar mai avea o sansa.
Dar se va retrage??
Pai,
idealogul [utilizator], Miercuri, 8 decembrie 2021, 8:33
-1/5
Azi si pisica mea l-ar invinge in alegeri pe Macron.
Stati linistiti francezii vor alege o alta sluga a bancherilor care sa ii calareasca si pe care sa regrete ca l-au votat.
Cam asta au facut francezii la ultimele 3 alegeri.
A devenit o traditie.
inca 1 comentariu comenteaza