1 € 1 USD 4,3585joi 20 ian 2022
Versiune
Mobile
31 de ani de FSNism au distrus Romania
UnOarecare [utilizator], Vineri, 1 octombrie 2021, 18:08
+1/5
Schimbarea e posibila dar nu neaparat si probabila insa sigur daca va exista va fi dureroasa...
...
a.nonim [utilizator], Vineri, 1 octombrie 2021, 18:22
+4/6
Un festival de o asemenea anvergura presupune o planificare pe minim 2-3 ani in avans. Iar odata iesit de pe acesta piata, reintrarea va fi extrem de dificila. Sa fie vreo legatura cu declaratia recenta a unui organizator de evenimente cum ca bugetul Festivalui Enescu ar putea sustine toate festivalurile (asa zise) din Romania? Cati mici si bere se vor putea oferi in "festivaluri" si manifestari "culturale" locale din acesti bani...
Nu imi dau seama ce concert a audiat autorul articolului
DorinDor [utilizator], Vineri, 1 octombrie 2021, 18:32
+3/5
Cand vorbeste de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, cu dirijor a fost Alan Gilbert, solist pianistul Kirill Gerstein. In primul rand, a fost un bis, respectiv un preludiu de Rachmaninov. In al doilea rand, Rapsodia pe o tema de Paganini e una dintre operele care denota atat forta, cat si optimism…
Festivalul Enescu
Vasile [anonim], Vineri, 1 octombrie 2021, 20:01
+4/8
Trist, îngrozitor de trist. Dar nu nou.
Nu trebuie neapărat să cunoști detalii de organizare a Festivalului pentru a simți de mai mulți ani, prin ceea ce s-a scris, că Festivalul este în mare pericol, cu imensul preț pe care îl va plăti România prin uciderea lui. Nu netrebnicii de la Ministerul Culturii îl vor plăti. Și nici Președintele, Primul ministru, Guvernul, Consiliile județene, Primăriile. Ei vin și pleacă, după ce își ating scopurile, și nu îi interesează un imens și durabil prestigiu adus țării de Festival prin munca și sacrificiile Filarmonicii, celorlalte orchestre din țară, interpreților, dirijorilor și organizatorilor. Mă tem că nici nu sunt capabili să realizeze acest lucru. Mediocrizarea se întinde încet, încet peste întreaga societate. Vorbiți în mod firesc de un buget întins pe mai mulți ani și onorat potrivit calendarului Artexim. Cine să-l înțeleagă, să-l accepte și să-l respecte? Uitați-vă câtă jale este în țară în ultimele luni prin ceea ce s-a decis și se decide în cabinetele și sălile de la Cotroceni, Victoriei, Parlamentului și sediilor partidelor politice. Este oglinda a ceea ce i-a interesat și îi interesează. Vă puteți imagina ce sentimente domină la Bruxelles, Berlin, Londra, Paris, Washington și în alte capitale față de realitățile din România și față de clasa politică românească? Îmi veți spune că nu doriți să amestecați lucrurile. V-aș putea înțelege dar tot răul de aici vine.

Am admirat cronicile dumneavoastră la Festival. Prețuiesc și aceste „Finale” și vă mulțumesc.

Mă întreb dacă vi se vor alătura voci cu rezonanță din muzica, din cultura românească (din politică nu este nevoie deloc) în apărarea viitorului Festivalului.

Ce ar putea face admirabilul PUBLC al Festivalului pentru a nu ne lua „... gândul de la Festivalul Enescu pentru totdeauna?”

Vasile
Frumos comentariu, intr-adevar.
Namaste! [utilizator], Sâmbătă, 2 octombrie 2021, 13:39
+1/1
admirabilul Public al festivalului ramane un fenomen evanescent si chiar un exotism. Bine spus de "jalea" din tara...
inexplicabil !?
codrean [utilizator], Duminică, 3 octombrie 2021, 14:56
0/0
Despre Ioan Holender chiar nimic ???
comenteaza